Socialiştii europeni nemţeni, în rol de spiriduşii Moşului

Socialiştii europeni nemţeni sunt prinşi de câteva zile în divers activităţi în care îndeplinesc rolul de spiriduşi ai Moşului. Adică desfăşoară diverse activităţi caritabile sau chiar de educaţie în care destinatarii acestor acţiuni pot vedea o împletire a utilului cu plăcutul.

Astfel, duminică, o echipă a PES Activists Neamţ şi-a reluat un obicei mai vechi şi sub simbolul „Zâmbet de Sărbători” a poposit la Dumbrava Roşie, aducând bucuria într-o casă unde fericirea trece pe uliţă dar… cam dă ocol. Cinci fraţi – Mihăiţă, Alexandru, Luca, Maria şi Gabriela – dintr-o familie şi mai numeroasă au primit nu doar cadouri de la Moş ci şi sarcina de a împodobi cu spiriduşii acestuia pomul de Crăciun.
„Nimic nu e mai scump pe lumea asta decât să aduci fericire pe faţa copiilor. Din acest punct de vedere, cei binecuvântaţi am fost noi, membrii echipei care am derulat această acţiune pentru că nimic nu se poate compara cu bucuria sinceră a unor copii. În astfel de situaţii, tu cel care oferi, de fapt primeşti. E un sentiment deosebit şi de aceea invit pe toţi nemţenii ca în această perioadă, fiecare dintre noi, evident în limita posibilităţilor, să facem câte un astfel de gest, să oferim bucurie, fericire şi zâmbet copiilor cu care soarta nu a fost prea darnică”, a pus Carmen Nastasă, preşedintele PES Activists Neamţ.

Acţiunea din acest an a fost, de fapt, un episod dintr-un serial care curge de câşiva ani: „Anul trecut am bucurat patru copii din Ghigoiești, a căror mamă a plecat în străinătate, uitându-i în satul unde i-a lăsat. În urmă cu doi ani, Moș Crăciun a ajuns în Văleni, la o familie săracă, unde a împodobit bradul alături de cei doi copilași premianți”, a mai spus Carmen Nastasă.

Ieri, echipa PES a ajuns cu o altă acţiune, la alţi copii frumosşi. „Un zâmbet sănătos de sărbători!” – acesta este numele altei campanii, în care educaţia este împletită cu bucuria cadourilor pentru cei mici. „Campania noastra a continuat la Grădinița Ruseni, acolo unde ne-am bucurat impreuna cu cei mici de sărbătorile de iarna, dar am invatat si cateva lucruri importante despre igiena dentară si igiena personala, in general. Mos Crăciun a lăsat si cateva mici cadouri, in care copiii au găsit periute si paste de dinti. Un specialist le-a vorbit celor mici despre importanta igienei in mentinerea sanatatii si evolutia lor ulterioară. Campania noastra a reusit sa demonstreze ca nu-i atat de amuzant sa fii un magnet pentru microbi si ca un zâmbet sănătos îl poate indupleca pe Mosul sa lase mai multe cadouri din brad”, a mai precizat „spiriduşul” Carmen Nastasă.

V.N.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns