ŞOC în politica nemţeană: nu mai vrea la UNPR ci la PLR!

plr rotaru (2)_resize

Ion Rotaru (primarul de Alexandru cel Bun) surprinde din nou: deşi cotele de transfer în perioada de intermercato a aleşilor locali îl dădeau aproape sigur înspre tabăra lui Culiţă Tărâţă, Rotaru s-a afişat la şedinţa PLR de la Hanul Răzeşilor la care a participat şi Călin Popescu Tăriceanu.

După şedinţa cu “racolaţii” sau “posibilii racolaţi” a urmat o conferinţă de presă şi, deşi unii dintre aleşii nemţeni se cam dădeau pe după stâlpii din Han la vederea jurnaliştilor nemţeni, Rotaru – în stilu-i caracteristic – nu s-a ascuns. Ba, dimpotrivă, a şi coborât la separeul de la subsolul clădirii unde a avut loc conferinţa de presă susţinută de Tăriceanu care l-a avut la stânga sa pe liderul interimar nemţean al PLR, Ioan Asaftei. Ce-i drept, Rotaru nu a stat în capul mesei conferinţei de presă ci, în capătul opus, lângă cameramani, împreună cu un alt consilier judeţean care a fost la întrunirea PLR.
În schimb, Rotaru a fost singurul ales nemţean menţionat nominal de Tăriceanu ca exemplu de om care aleargă pentru rezolvarea unei probleme a comunităţii: Spitalul Bisericani care deşi deserveşte pe specificul său (TBC) o întreagă zonă a ţării, reprezintă “buba” pentru care se tot agită primarul de la Alexandru cel Bun.

Rămâne de văzut dacă şeful Senatului va direcţiona spre Rotaru finanţările aşteptate, probabil numai bune de argument pentru schimbarea carnetului de partid.
Cert e că, în toată această perioadă în care s-a vorbit despre posibilitatea aleşilor locali de a schimba sigla, numele lui Rotaru a tot fost vehiculat, pe diverse direcţii. Unii zic că ar fi tatonat şi pe la PPDD, alţii că şi PNL-ul ar fi fost o zonă numai bună de explorat. PSD? – “nu mă vor la ei”, declara presei acelaşi Rotaru. Ce-i drept, PSD-ul ar fi fost o tentaţie majoră, poate şi în perspectiva alegerilor din 2016 când unii “strategi” (chiar şi de prin presă) l-ar vedea într-o tentativă de recucerire a Primăriei Piatra Neamţ (pierdută, în 2004, în faţa lui Gheorghe Ştefan). Numai că PSD-ul nemţean are orgoliul de a cuceri reduta primăriei pietrene cu proprii oameni iar, pe de altă parte, în tabăra social-democrată Rotaru ar fi lăsat nişte uşi trâtite, metaforic, evident.
Însă, în ultimul timp, mesajele lui Rotaru vizau aceleaşi ţinte ca şi cele ale UNPR-istului Culiţă Tărâţă astfel că din avion se vedea o apropiere evidentă a primarului de la Alexandru cel Bun de tabăra preşedintelui CJ Neamţ. Să fie prezenţa lui Rotaru la şedinţa PLR semnalul că s-a lămurit şi cu Tărâţă? Că nu mai crede nici el în forţa politică de altădată a celui care a fondat TCE 3 Brazi, firmă al cărei faliment a fost declarat de Tribunalul Neamţ? Sau că, în acest moment, crede că poate avea mai uşor acces la resurse pe mâna PLR decât pe cea a UNPR? Sau că, pe modelul USL 2012, cineva face calcule că eventuala candidatură pentru Primăria Piatra Neamţ ar putrea reveni PLR cu susţinere PSD?plr rotaru (1)_resize

Încurcate sunt căile şi întrebările politicii… Iar pentru Rotaru – fost agrarian, apoi PD-ist, apoi PSD-ist, apoi PRM-ist, apoi PDL-ist… – ce ar mai conta, la butoniera sacoului, încă o insignă de partid, cu aripile de la PLR?

vestea.net

2 thoughts on “ŞOC în politica nemţeană: nu mai vrea la UNPR ci la PLR!

  1. Ionica Rotaru, avea un gand…. Vroia O casuta cu felinar rosu la usa…. Daca n-a putut s-o construiasca……s-o dus la una gata facuta ! Daca n-o sa stea prea mult la astia, inseamna c-o avut parte de-o…..ejaculare precoce !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.