Șoc la Cartianu: Elevul mort obținuse premii la informatică


Întreaga colectivitate de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamț este în stare de șoc, după ce un elev de clasa a X-a și-a pus astăzi capăt zilelor, din motive doar de el știute – mai multe AICI și AICI.
Alex Mihai Lăpușneanu s-a aruncat de pe un bloc din Dărmănești, iar medicii sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.
Cei care l-au cunoscut – profesori, colegi și prieteni – nu își pot explica ce anume l-ar fi putut determina pe adolescent să încheie socotelile cu viața. Asta cu atât mai mult cu cât – spune directorul instituției – era un elev bun, pasionat de engleză și informatică, unde avea aproape 10 pe linie și participase la mai multe competiții unde obținuse rezultate notabile.
Suntem încă în stare de șoc de la aflarea veștii. Am discutat cu profesorii și cu diriginții, toți au numai cuvinte de laudă la adresa lui. Nu putem ști cum de s-a putut gândi să facă așa ceva, pentru că nu cunoaștem să fi avut probleme cu nimeni. Tinerii din ziua de astăzi sunt extrem de imprevizibili, din păcate. Mai lipsea și el de la ore, e adevărat, dar așa face majoritatea tinerilor de vârsta lui Este cu adevărat regretabil ce s-a întâmplat. Dumnezeu să-l ierte, dacă se mai poate vorbi de iertare divină în asemenea situație!”, a spus prof. Mariana Paleu.
De altfel, potrivit directoarei liceului, diriginta l-a sunat pe Alex astăzi la ora 09.15, să-l întrebe de ce nu a ajuns la școală. De la celălalt capăt al firului, tânărul i-a răspuns, cu o voce somnoroasă, că are o problemă de rezolvat. Câteva ore mai târziu, el era găsit fără suflare,după ce s-a aruncat în gol.
Anchetatorii încearcă acum să descâlcească ițele acestei tragedii și să descopere de ce anume a ales tânărul să facă acest gest. Surse apropiate anchetei spun că pe telefonul său mobil au fost găsite mai multe mesaje – atât în limba română, cât și în engleză – care urmează să fie analizate pentru a se stabili dacă ar putea avea vreo legătură cu dispariția fulgerătoare a tânărului.

Alex SÎRBU / Foto Facebook

Lasă un răspuns