Sniper în parcarea de la Mall!

Atenție, sniper în parcarea de la Mall, așa ar putea spune cei care văd fotografia de mai sus și nu știu că, de fapt, a fost vorba de o activitate de prezentare a Garnizoanei Piatra Neamț.

Lunetistul nu se afla acum – chiar dacă era costumat în ținuta care să-l facă cât mai puțin vizibil pe un teatru de război – ca să semene moartea ci, la fel ca și colegii lui, era angrenat într-o activitate dedicată promovării tehnicii și activității militare şi de prezentare a ofertei educaţionale a Ministerului Apărării Naţionale (militari din cadrul Biroului Informare Recrutare al Centrului Militar Judeţean Neamţ).

Copii dar și adulți au văzut dar au și testat arme individuale sau mașini de război şi au asistat şi un exerciţiu de mânuire a armamentului de infanterie. Foarte interesant, cei 15 infanterişti care au făcut dovada abilităţilor în a şi jongla cu armele erau conduşi de o doamnă locotenent…

Exerciţiul prezentat de plutonul de la Batalionul 634 Petrodava din Piatra Neamţ s-a rerulat pe acordurile muyicii fanfarei Brigăzii Mecanizate de la Iaşi.

De dimineaţă până acum, sute şi sute de menţeni, adulţi dar mai ales copii, nu şi-au refuzat plăcerea de a pune mâna pe armele de la standurile de prezentare, de a ochi un duşman imaginar, de folosi binoclul şi alte aparate specifice precum cercetaşii din filme sau de a urca chiar şi în TAB-urile parcate aici.

Nu doar copiii s+au bucurat de ocazia de a lua la ţintă un inamic imaginar. Imaginile de mai jos o arată pe jurnalista Monica Ghineţ parcă hotărâtă să treacă de la pixeli la o muniţie de alt calibru…

Ca de obicei, ofiicle de MC au fost făcute Plt.adj.pr. Vasile VÂNĂU care a anunţat încă o dată că, în această seară, de la ora 19, un detaşament cu militari ai Batalionului 634 Infanterie „Petrodava”, pe acordurile Muzicii Militare a Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, va executa o retragere cu torţe, pe traseul Casa de Cultură – Teatrul Tineretului – Hotel Ceahlău – Muzeul de Istorie – Bulevardul Traian.

DV

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns