Slujbe de înmormântare cu maximum 8 persoane! / Ordonanța Militară 2

La slujbele religioase de înmormântare pot participa maximum 8 persoane – asta stipulează Ordonanța Militară 2/2020, anunțată aseară de Ministrul de Interne Marcel Vela, la articolul 9 care aduce completări Ordonanței Militare 1.

<<(3) Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la domiciliul acestora”>>, spune pasajul care se referă la cununii, botezuri, înmormântări.

Este o reglementare care vizează atât prevenirea răspândirii bolii dar şi limitarea unei stări de spirit negative pentru că, la astfel de evenimente, se discută subiectul zilei care este, evident, pandemia de coronavirus.

Mai jos, integral, art. 9 din Ordonanţa militară 2:

<<Art. 9. – (1) Ordonanța militară nr.1/2020 privind unele măsuri de primă urgență, care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.219 din 18 martie 2020, se completează după cum urmează:

  1. La articolul 2 se introduc două noi alineate, alin.(2) și (3), cu următorul cuprins:

„(2) Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.

(3) Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la domiciliul acestora”.>>

 

Iar AICI puteţi citi toată Ordonanţa Militară 2.

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns