Slugile XDataSoft! Ei au mărit o taxă cu 66%!

Previzibil, mașina de vot de la Primăria/CL Piatra Neamț, condusă de PNL și având ca aghiotanți pe cei de la USR-PLUS și de la Pro România a achiesat la propunerea primarului de Piatra Neamț, Andrei Carabelea, de majorare cu 66% a taxei (tarifului) de deblocare roți în parcările cu plata orară administrate de firma privată XDataSoft.
Reamintim că primarul Carabelea este prim-vicepreședinte PNL Neamț, directorul executiv de la firma privată, Vilhem Sfarghie este consilier local PNL (în comuna Bodești) iar patronul firmei care beneficiază de acest cadou financiar, Dan Misăilă este un apropiat al multor lideri PNL, inclusiv al președintelui George Lazăr de la organizația PNL Neamț. Iar Lazăr (președinte) și Carabelea (prim-vicepreședinte) au făcut parte din aceeași #echipăcâștigătoare la alegerile din PNL Neamț.

Practic și primarul și cei 12 consilieri care au ridicat mâna s-au comportat ca „slugile XDataSoft” sau, tot în limbaj popular, ca „oamenii lui Misăilă”.

Aceștia sunt cei 12 consilieri care azi au votat, fără nicio ezitare, fără nicio vocală spusă la dezbateri, creșterea cu 66% a taxei care duce mai mulți bani în conturile XDataSoft:

Probabil că, în funcție de informațiile sau părerile personale, unii cititori ar putea opina că unii dintre cei de mai sus au profilul psihologic (și cariera) de „slugi” sau „aghiotanți” în timp ce alții chiar sunt persoane onorabile, cu o carieră sau renume clădite prin muncă și seriozitate.
Așa că această situație e încă o dovadă cum oameni serioși ajung să-și frângă grav coloana când li se impun interesele și combinațiile financiare private sau de grup drept priorități ale echipelor politice.

Într-o încercare disperată de a mai drege busuiocul după ce Vestea și alte publicații din Neamț au scris despre intenția de creștere a acestei taxe cu 66 la sută (după ce unii strigau prin campanie că nu vor majora taxe și tarife impuse de administrație), primarul Andrei Carabelea a comandat ca, mai devreme, pe pagina de facebook a Primăriei să fie postat un mesaj prin care încearcă diversiunea de a muta discuția de la afacerea XDataSoft la ideea de disciplină în parcări. Da, tocmai el…

La câteva minute, minunăția respectivă de text a fost remisă către Vestea.net cu titlul de „Drept la Replică”. Am publicat acel drept la replică dar inserăm acum și mesajul de pe facebook și pentru că așa e fair dar și pentru că este vorba despre niște alegații foooarte interesante:


Diversiunea din textul de mai sus este mai mult decât elocventă.
O primă tușă a manipulării derivă din discursul populist: „actualizate pentru respectarea comunității”. Expresia pompoasă vine de la un primar al cărui mașină a fost pozată parcată ilegal, nu în vreo parcare ci pe spațiul verde și pe trotuar. Nu și-a asumat acea greșeală ci, într-un exces de victimizare spunea că pozarea mașinii este… atac la familie!
Mai interesant este altceva: în aceste mesaje difuzate parcă electoral, primarul recită teorii despre responsabilitate civică în timp ce în documentele oficiale (proiect HCL, referat de specialitate, referat de aprobare semnat chiar de primar, solicitarea firmei semnată de directorul coleg de partid cu primarul) sunt pagini întregi ca un fel de bocet prelung despre finanțele și conturile firmei private, nimic despre disciplină, gospodărire oraș etc.

Republicăm aceste documente care arată cum administrația Piatra Neamț este de fapt preș al intereslor unei firme private cu mențiunea că că e vorba de DOCUMENTE OFICIALE:

Între dreptul la replică (PPN 1 – mai citiți-l o dată) și aceste documente oficiale există o diferență ca de la cer la pământ. Comunicatele și drepturile la replică populiste fac parte din discurs, documentele de mai sus sunt cele oficiale, cele în care primarul și angajații Primăriei plâng de mila situației financiare a firmei lui Misăilă-Sfarghie și cei 12 consilieri votează „fără număr” (pardon, cu plus „decât 66%, boss”) fix ce cere firma privată.

Vom reveni.

Daniel VINCA

Nota Bene – Am observat cum conducerea Primăriei Piatra Neamț abordează o strategie (tactică de manipulare) nouă, cu un serial tip telenovelă de drepturi la replică.
Îl numim deja serialul PPN (Primăria Piatra Neamț) și vom publica astfel de tentative de diversiune de mesaj câte va cere primarul Carabelea (că nu-și închipuie nimeni că angajații din Primărie scriu aceste texte de capul lor), că oricum pietrenii nu pot fi prostiți cu astfel de scenarii ieftine.
Că aceste mesaje (mai bine redactate decât ce scrie primarul în fapt de noapte…) intră în contondență fie cu documentele oficiale fie cu alte informații reale din activitatea Primăriei, este deja evident. Și, firește, nu vom ezita să arătăm diferențele între comunicarea populistă (din drepturile la replică, subliniem, scrise totuși curățel) și ceea ce fac real Primarul, aghiotanții săi (din Primărie, din CL, chiar și cei „fără forme legale) dar și „băieții deștepți” care nu doar că sunt (mai de demult sau mai proaspăt) conectați la țeava de bani publici ci vor mai mult, și mai mult, că doar pietrenii plătesc…

 

4 thoughts on “Slugile XDataSoft! Ei au mărit o taxă cu 66%!

  1. Orasul Piatra Neamt este condus de niste interlopi politici. La fel cum este și județul unde sefii sunt de aceeasi calitate. E vai si amar de fundul nostru.

  2. Domnule Daniel l-ati facut vedeta de pomana pe acest Sfarghie, el este un director de paie la aceasta firma. Adevaratul sef este Misaila, Sfarghie doar ia pozitia sezut de cate ori i se cere sau da si el din coada cand i se permite.
    Tot circ face acest biet Sfarghie si in Consiliul Local Bodesti, da asa si el din gura sa se afirme dar e slabut tare, habar nu are ce e administratia locala.

  3. Jalnic tare daca PNL si orasul Piatra Neamt au ajuns ca aiba ca sef pe domnul Misaila Dan.
    Stiu ca au fost consilieri de la PNL care nu ar fi dorit sa voteze acest proiect dar li s-a transmis ca nu este permis asa ceva si ca riscurile pot fi mari pentru ei.
    Unde este acel Andrei Carabelea pe care l-am votat cu speranta pentru ca spunea ca nu va face jocurile grupurilor de interese?

  4. Tichetele de parcare sunt ilegale, NU au serie sau nr de inregistrare, UNIC in Romania, incalcand minima regula fiscala. DNA, ANAF Neamt, ANTIFRAUDASuceava au refuzat sa actioneze. desi i am sesizat de 3 ani.

Lasă un răspuns