Situația stadionului analizată de primărie

20160519_110157În urma problemelor apărute și a retrogradării în Liga 5-a a echipei nemțene de fotbal F.C. Ceahlăul, Primăria orașului Piatra-Neamț caută o soluție referitoare la baza sportivă. Momentan se așteaptă finalizarea raportului comisiei compentente, iar pe baza acestuia se va lua o decizie cu privire la  imobilele și bunurile contractate.

„Cu privire la relația contractuală existentă din 2007 a fost aprobată asocierea dintre Primăria Piatra-Neamț și societatea comercială F.C. Ceahlăul S.A.și o asociație guvernamentală ACS Ceahlăul 05. Obiectul acestei asocieri constă în realizarea în comun de activități pentru practicarea și dezvoltarea sportului de performanță dar și de masă. Sunt prevăzute activități de exploatare și de întreținere a bazei dar și activități de promovare a imaginii Piatra-Neamț. În cadrul acestui contract contribuțiile părților erau prevăzute astfel: Municipiul Piatra-Neamț contribuie cu foloșința imobilelor reprezentând baza sportivă iar F.C. Ceahlăul se obliga cu contribuirea fondurilor necesare organizării activităților sportive, plățile salariilor aferente, întreținerea bazei și plata utilităților. Asociația ACS Ceahlăul 05 trebuia să contribuie cu aportul în muncă prin personalul specializat.

Având în vedere situația în care se află clubul este probabilă o încetare a asocierii din perioada imediat următoare, astfel încât am luat în calcul si variantele de gestionare a imobilelor în cauză după acel moment. Astfel soluțiile pe care le putem propune aprobării Consiliului Local, pe care le-am identificat în acest moment, ar fi transmiterea în administrare sau în închiriere către un terț a bunurilor în baza unei licitații publice. A doua ar fi încheierea unui contract de prestări servicii cu privire la aceste bunuri, ca să fac o similitudine ar fi un contract pe modelul celui Locativ Serv și Sala Polivalentă și care funcționează ok și a treia variantă ar fi transmiterea în activitate către o instituție publică precum Asociația Județeană de Fotbal sau în folosință către un ONG care să aibă obiect de activitate sportul. Decizia va fi luată în baza raportului comisiei și probabil vom avea parte și de o validare în Consiliul Local.” a declarat Florin Fecic secretarul județului Neamț.

George Teodorescu

One thought on “Situația stadionului analizată de primărie

  1. Poate analizeaza zi modul in care au fost votate cu bunastiinta facturile asociatiei ceahlaul 05 in consiliul local, stiindu-se faptul ca acele facturi au fost votate si decontate si in consiliul judetean!! Asta numai daca nu le este jena si au uitat ca si ei au votat in CL decontarea acelor facturi!! In afara de aceste „nimicuri” poate decripteaza DNA-ul si traseul banilor publici sifonati din societatile primariei, tot cu votul celui care dezbate aceste probleme, doar asa ca sa fie informata „pulimea’ cum se cirdiau bani din primarie! Aceste raspunsuri trebuiesc prezentate si nu ce vom face in viitor, cum platim lumina la stadion..etc, ci care sunt persoanele vinovate din primarie care trebuie sa mearga „in cantonament” pt vreo 5 anisori la BECIUL DOMNESC !!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.