Site-ul ISJ Neamț, pe lista celor amenințate de pretinșii hackeri ruși că vor fi atacate


Siteul ISJ Neamț este pe lista celor 300 de platforme de internet amenințate că vor fi atacate în viitor de cei care se pretind hackeri ruși. Amenințarea respectivă a fost transmisă pe platforma telegram (preferată de rusofili în dauna facebook) la scurt timp după postarea prin care atacul de ieri a unor siteuri din România a fost asumat de acești pretinși hackeri ruși, anunță presa centrală.

ISJ Neamț nu este singurul inspectorat școlar din România vizat pe lista celor 300, acolo mai fiind alte peste 10 siteuri similare, din alte județe, Dar, interesant, siteul ISJ Neamț este menționat de 2 ori în lista difuzată de presa centrală, anunțată a fi copy-paste după postarea de pe telegram.

Vestea.net utilizează sintagma „pretinși hackeri ruși” pentru că nicio altă informație nu susține această teorie (că ar fi vorba de hackeri ruși) în afară de cele două postări de pe telegram. Inclusiv instituțiile din România (chiar și SRI) citează ca argument doar postarile pretinsei grupări.
Nu negăm respectiva ipoteză dar până la alte confirmări, distincte, preferăm o abordare prudentă a definirii respectivilor hackeri.

Daniel VINCA

One thought on “Site-ul ISJ Neamț, pe lista celor amenințate de pretinșii hackeri ruși că vor fi atacate

  1. Acest atac a urmarit sa fure planurile ”noului ”spital din Piatra Neamt.Din informatiile noastre acest atac a reusit astfel ca spitalul nu se va mai face din lipsa proiectului.
    Vestea buna pentru Nemteni este ca banii vor fi redirectionati catre asfaltarea de comune si sate parasite unde”comisioanele”ajung si la 40% si unde Arsene/prefectul Nita/CJ-ul sunt experti.
    Pe langa planul spitalului,s-a furat si software-ul performant de ”management” de la SIJ implementat de PSD/CJ cu care s-a reusit sifonarea grosiera a bugetului de acolo astfel incat dupa sute de milioane”euro investiti’in ultimii 20 de ani spitalul arata ca in anii 80s.
    A venit si prefectul Nita direct de la salonul de cosmetica/masaj,sa”investigheze”computerul atacat si sa faca niste poze pentru a arata prostilor cat de mult munceste pentru”bunastarea”Judetului.
    Fapte nu vorbe,fraierilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.