Sinucigașul de la podul Căprioara, în continuare de negăsit: 11 pompieri l-au căutat și astăzi! FOTO

cautari-4
Bărbatul care s-a aruncat în Bistrița de pe podul de la Căprioara este în continuare de negăsit. Deși au trecut trei săptămâni de când a avut loc tragedia, nici până astăzi trupul acestuia n-a fost recuperat. Și probabil că acest lucru nu se va întâmpla prea curând, ținând cont de faptul că temperatura aerului și a apei este foarte scăzută, iar vizibilitatea în apă este de cele mai multe ori aproape de zero.
De altfel, încă de la primele ore ale dimineții, 11 pompieri de la ISU Neamț dotați cu trei bărci – una echipată cu sonar – au scotocit zona centimetru cu centimetru, însă fără a da de urma cadavrului. Potrivit unuia dintre participanții la intervenție, de obicei trupurile neînsuflețite ale celor care s-au aruncat în Bistrița au fost recuperate după câteva zile, însă cel mai probabil cadavrul s-a înțepenit în crengi sau alte obstacole, ceea ce face ca misiunea militarilor să fie foarte mult îngreunată, dacă nu chiar imposibilă.


Singura soluție ar fi ca gazele din interiorul trupului bărbatului să se echilibreze, iar în acest fel poziția cadavrului să se schimbe. Practic, odată ce trupul începe să se umfle, va ieși mai spre suprafață sau măcar se va roti puțin, iar asta îl va face mai ușor de recuperat. Sincer, la cum stau lucrurile în momentul de față, nu cred că se poate vorbi de găsirea lui. Am căutat și cu ajutorul scafandrilor, însă tot degeaba”, ne-a explicat unul din cei care au participat la operațiunile de căutare.

Alex SÎRBU

 

Lasă un răspuns