Singurul puşti de clasa a 9-a din lotul naţional de downhill e un nemţean! Petre Popescu de la Liceul Hogaş, la Cupa Europeană din Maribor-Slovenia!

Lotul României care participă la Cupa Europeană de DOWNHILL de la Maribor (Slovenia, 13-15 aprilie 2018) a făcut deja deplasarea iar juniorul echipei este un nemţean.

Are doar 15 ani, este elev în clasa a 9-a a Celegiului Naţional Calistrat Hogaş (profil uman, clasa biligva) şi se numeşte Petre Popescu. Este singurul român selectat la categoria sub 17 ani, argumentele fiind premiile obţinute până acum dar şi aşa-numitul potenţial de perspectivă, adică şansele ca el să evolueze foarte rapid într-un timp scurt.

A fost urcat prima oară pe o bicicletă pe la 3-4 ani de către tatăl său, avocatul Ghiţă Popescu, cunoscut şi el pentru pasiunea pentru motoare. Petre a făsut pasul spre downhill în urmă cu vreo 3 ani, poate inspirat şi de etapa de la Piatra Neamţ, din cadrul competiţiei Tare ca Piatra.

Pentru cei nefamiliarizaţi cu acest sport, Downhill este o probă din ciclismul extrem care constă în coborârea unui traseu montan/forestier dificil. În competiția de downhill este câștigător cel care coboară cât mai rapid posibil. Dar să termini traseul nu este atât de ușor după cum pare la prima vedere. Traseele moderne pentru downhill sunt foarte periculoase și dificile. Acestea sunt presărate de trambuline amplasate printre copaci, grămezi de pietre, arii de pământ sinuoase, coborâșuri abrupte. Pentru downhill este necesar un antrenament sportiv serios. Pentru că alături de echipament (bicicletă specială), pregătirea fizică a sportivului este foarte importantă dar şi echipamentul de protecţie, competiţiile respective având şi un bilanţ de entorse, leziuni sau chiar fracturi.

Deşi reprezintă şi judeţul Neamţ şi România la importanta competiţie europeană din Slovacia, Petre Popescu este singurul din lotul României care nu are un sponsor oficial în spate, costurile participării la concurs fiind suportate de către familie.

Daniel VINCA

Nota Bene – pe coperta grafica este mentionata Slovacia dintr-o eroare de transcriere. Corect este Slovenia. ne cerem scuze.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns