Sinecurista șefă de la Urban a demisionat! Primul gest de primar adevărat al lui Andrei Carabelea!

Ruxandra Bosovici, directoarea (sinecurista șefă) de la CMI Urban a demisionat, a anunțat mai devreme primarul de Piatra Neamț, Andrei Carabelea. Primarul mai precizează că (fosta) activistă liberală și-a dat demisia la solicitarea lui, la fel ca și șeful Biroului de Gospodărie Municipală.
În premieră după luni de zile în care Carabelea a evitat să o critice public pe directoarea respectivă (pentru care el ajunsese să caute cosași!), acum primarul rupe tăcerea și invocă erori majore de management, adică ceea ce Vestea tot scrie de luni de zile. Mai mult, într-un comunicat de presă, primarul spune că va cere Consiliului Local dizolvarea societății Urban.

<Am cerut și am primit demisiile șefului Biroului de Gospodărie Municipală și directorului societății CMI Urban. Pare o decizie radicală, dar este ultima soluție, după luni de zile în care am testat toate variantele. Motivele sunt clare pentru toată lumea: întârzieri nepermis de mari ale cositului ierbii de pe spațiile publice, dar și a celorlalte activități de întreținere a spațiilor verzi, precum și lucrări de întreținere a mobilierului stradal și a locurilor de joacă din municipiu.
Dincolo de cauzele punctuale, mai e ceva important. Le-am spus tuturor colegilor mei, de la bun început, că am ajuns primar doar pentru a fi în slujba oamenilor. Nu știu și nu mă interesează ce au vrut, ce au făcut și ce le-au cerut predecesorii mei, dar eu le-am cerut să facem echipă bună și să ne înțelegem menirea comună: aceea de a fi ”public servant”. Oricât de greu ne-ar fi, oricâtă ură avem de înfruntat, oricâte piedici vom avea din exterior.
Mai mult, i-am provocat ca în fiecare dimineață să se uite în jur la toți cei pe care îi întâlnesc și să își spună în gând: sunt în slujba oamenilor>, spune primarul de Piatra Neamț.

Carabelea reamintește că funcționarii Primăriei (dar și cei din firmele municipalității, mai ales șefii) nu trebuie să uite că adevăratul lor angajator este Cetățeanul: <Lucrurile au fost clare: slujim cetățeanul și comunitatea, fără întârzieri sau amânări, fără scuze ieftine și fără ascunzișuri. Și vom învăța să facem asta din ce în ce mai bine.

Unii au înțeles, alții au făcut glume și alții au uitat repede. Dar tot atunci le-am spus că nu voi tolera nici cea mai mică rezistență sau piedică pusă în calea acestei mentalități. Este unicul mod prin care vom reuși să scăpăm de blazare și indiferență, doar ca să luăm foarte în serios misiunea noastră.

Toți suntem trecători. Unii uită cam des asta>.
D.V.

4 thoughts on “Sinecurista șefă de la Urban a demisionat! Primul gest de primar adevărat al lui Andrei Carabelea!

 1. Prima decizie in linie cu asteaptarile celor care am votat PNL si care in ultima perioada nu ne mai faceam iluzii ca se va schimba ceva in acest oras.
  Este un prim pas.
  Asteptam in continuare reforma REALA in administratia locala prin desfiintarea miriadei de functii de directori si adjuncti absolut NE-necesare in orasul de 2 km Piatra Neamt unde nu se intampla NIMIC si care DELAPIDEAZA acest oras de venituri de milioane de euro..

  REFORMA nu se poate face FARA concedieri.In Oradea 40% au fost dati afara.Cu banii economisiti s-a facut un pod de 4 milioane euro.

  Nu mai putem indatora acest oras pentru a ne imprumuta ca sa accesam NOI fonduri UE sau sa facem investitii in timp ce risipa cu salariile unor oameni platiti degeaba este maxima.

  Chiar daca mafia sinecurilor din PDL/PNL se opune,Carabelea are sprijinul cetatenilor care l-au votat.

 2. Păcat că nu are și Apa Serv in jurisdicție . Acolo cuib de guzgani aciuați de la partid .
  O fauna incredibilă, directori de la amanet de la finele, profesori de educație fizică și sport, prințișori de laale de două generații, secretare șefe de servicii, stewardese de la avioane asistente manageri, pe vremuri încăpea tesa pe un etaj .
  Acum sunt trei etaje încărcate ochi in timp ce în teren cu sapa mai sunt câțiva moșnegi .
  Buna țară, rea tocmeala .

 3. Probabil face loc javrelor penale nou angajate pe post de consilieri ,toți sunt niste lingăi incompetenti!

 4. D-le Florin, dl. Carabelea a marit schema de angajati ai primariei cu vreo 80 de posturi!Asa ca, asteptarile d-vs sunt zadarnice…D-na de la Urban a fost schimbata , probabil, fiindca nu a ascultat niste directive de directionat bani publici…La fel si dl. Curalariu..

Lasă un răspuns