Sindromul Scorniceşti! Obedienţă maximă la ISU Neamţ, cu omagiu pentru General şi Prefect

Informaţia transmisă de ISU Neamţ cu privire la nişte banale avansări în grad (la termen) şi la depunerea jurământului militar de către unii angajaţi a fost transformată într-un deşănţat exerciţiu de tip cult al personalităţii pentru generalul Ion Niţică (comandantul unităţii) şi Prefectul de Neamţ, Daniela Soroceanu. Oda propagandistică este închinată de responsabili din ISU Neamţ, nu de la Prefectură – precizare obligatorie, ca să nu fie dubii!

Perla care i-ar face să roşească chiar şi pe foştii secretari cu propaganda din subordinea prim-secretarilor PCR de la judeţe sau a altor activişti este următoarea: În semn de confirmare a maturității profesionale și a dezvoltării capacităților operaționale în domeniul situațiilor de urgență, noile grade le-au fost înmânate pompierilor de către prefectul județului Neamț și inspectorul șef al ISU Neamț, generalul de brigadă Nițică Ioan”.

Adică dacă Generalul sau Prefectul ar fi fost în concediu şi gradele respective erau înmânate de vreun adjunct sau de subprefect, „maturitatea profesională” a celor avansaţi nu mai era la fel de „confirmată”?
Sau dacă prin judeţ s-ar fi aflat vreun şef de la Departementul de Situaţii de Urgenţă sau vreun reprezentant de la vârful Guvernului şi respectivii ar fi înmânat gradele, militarii ISU nu mai erau la fel de „onoraţi”?

Un astfel de comunicat propagandistic  al unei instituţii de stat, cu un asemenea omagiu profund pentru propriul şef nu face decât să alimenteze speculaţiile (deocamdată fără suport oficial) cum că Generalul Niţică ar putea urma după pensionare o carieră politică.

Pe fondul problemei, orice manual de bune practici în domeniul comunicării instituţionale include un astfel de pasaj precum cel subliniat mai sus la obiceiuri de tip „aşa nu”. Culmea e – dar parcă mai surprinde ceva în România şi instituţiile de azi? – că generalul Ion Niţică spunea în urmă cu câţiva ani că şi el a urmat un astfel de curs de comunicare. Sau regulile nu se mai aplică atunci când e vorba de propriul cult al personalităţii?

Mai jos, postarea de tip sindrom Scorniceşti a ISU Neamţ:

D.V.

3 thoughts on “Sindromul Scorniceşti! Obedienţă maximă la ISU Neamţ, cu omagiu pentru General şi Prefect

  1. O comparatie (analogie ) neavenita ! Pai cel de la Scorniceasti a facut sute de hidrocentrale, centrala atomoelectrica , Canalul (care aduce acum beneficii financiare si nu numai uriase ) Metroul etc etc iar escrocii de azi le darama si-l injura pe Ceausescu …

  2. Generali si ofiteri de carton!Doamne-fereste sa ai nevoie de ei, sunt praf !!!

Lasă un răspuns