Simionică: PNL încă se mai bucură de imaginea idilică de partid istoric. Dar ce a făcut în 25 de ani?

aurelia simionica

Aurelia Simionică – fostul viceprimar de Piatra Neamţ care, de luni, ar putea să-şi reia şi funcţia dar să devină şi primar interimar – a reamintit liberalilor pietreni care tot vorbesc despre votul tradi’ional de dreapta din municipiul Piatra Neamţ că ei au ajuns cu o reprezentare subţire în noul CL din 2012.

<<Nu mi-am propus să dau o replică celor de la PNL ci mi-am propus să clarific câteva lucruri.
În primul rând aş porni cu reamintirea algoritmului politic din Consiliul Local, la alegerile din 2012. În 2012, în Consiliul Local au fost aleşi 11 consilieri de centru stânga, şi aici nu mă refer la USL şi 4 consilieri PNL, e adevărat, şi aceştia, sub umbrella USL-ului, deci mai mult sau mai puţin direct cu sprijinul PSD-ului.

În ziarele din această săptămână am sesizat că se reiau, este aşa, un scenariu pe care probabil dumnealor n-au sesizat că nu este bine ca să-l mai utilizeze în ziua de astăzi pentru a evita riscul căderii în ridicol, vechile lozinci: “patimi comuniste”, “vin roşii la primărie”… Mă rog, e modul dumnealor de a face comunicare>>, a spus Aurelia Simionică în cadrul conferinţei de presă de sâmbătă, de la PSD.

Fostul viceprimar a făcut şi un scurt rezumat al istoriei recente a PNL, constatând că de numele acestui partid se leagă căutări, trădări dar nu şi realizări: “Eu aş vrea să le amintesc cetăţenilor că, în momentul de faţă, în Consiliul Local, PSD-ul este singurul grup stabil. Am rămas în aceeaşi formulă şi dorim că coalizăm cu cei care au semnat şi iniţiativa de proiect, pentru construcţie, pentru un program care să ajute municipiul Piatra Neamţ. Este adevărat că noţiunea aceasta de construcţie şi de asumare a unei mari răspunderi – pentru că suntem conştienţi de perioada dificilă care urmează – e puţin străină de modul de lucru al celor de la PNL care trăiesc într-o trădare permanentă şi de ajuns din 2000 încoace să facem un istoric ca să înţelegeţi despre ce vorbesc.

Este adevărat că în momentul de faţă încă se bucură de imaginea aceea idilică de partid istoric, dar altceva în afară că-şi caută locul de 25 de ani, ca şi realizare pentru cei de la PNL eu una nu am sesizat”.

 

D.VINCA

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.