Simionică: Oricând va fi nevoie de sprijinul meu, voi fi alături de municipiul Piatra Neamţ!

simionica

În ciuda înfrângerii suportate la şedinţa de joi din CL Piatra Neamţ, unde în loc să ajungă primar interimar a pierdut funcţia de viceprimar, Aurelia Simionică a ţinut să precizeze că pietrenii trebuie să se bazeze pe sprijinul ei când e vorba de municipiul Piatra Neamţ, indiferent de poziţia administrativ-politică în care se va afla.

Explicând de ce şi-a asumat riscul respectivului proiect (o clarificare a poziţionărilor politice în CL), subliniind şi că aşteaptă să vadă dacă amendamentul care a dus la pierderea funcţiei de viceprimar va fi considerat legal de Prefectură, Aurelia Simionică a menţionat, în treacăt, şi implicarea sa trecută în rezolvarea problemelor din comunitate dar şi faptul că, dincolo de gustul amar al înfrângerii, rămâne dedicată “cetăţii”.

Mai jos, un prim fragment din declaraţia dată de Simionică la câteva minute după ce membrii CL Piatra Neamţ votaseră schimbarea ei din funcţia de viceprimar:

În primul rând, proiectul a fost fundamentat, din punctul meu de vedere, ca o necesitate. Era momentul, din punct de vedere politic, să departajăm lucrurile. În condiţiile în care, singurul grup stabil în Consiliul Local este PSD-ul şi aliaţii noştri de la guvernare, aşa-zişii independenţi care, aţi văzut astăzi, au luat poziţie şi şi-au clarificat astfel şi coloratura politică, era nevoie, într-un astfel de moment şi pe un astfel de proiect să îşi asume aceste lucruri. Am mers pe ideea că, în momentul de faţă, atât pe ceea ce înseamnă, implicarea mea ca persoană, pe funcţia din Primărie – vă rog să luaţi în calcul că am îndeplit şi am avut delegate atribuţiile de primar până în luna decembrie, că eu cunosc foarte bine ce se întâmplă în Primărie, ce se întâmplă în oraş, efortul pe care l-am depus, faptul că, se pare, nu vor fi alegeri anticipate, avem un guvern care, până acum, şi-a arătat sprijinul faţă de Primăria Piatra neamţ pe legătura directă cu viceprimarul PSD, au constituit argumentele care au stat la baza acestui proiect.

Proiectul, trebuie să recunosc, a prezentat un factor de risc din momentul când l-am depus. Nu este absolut nicio problemă din punctul meu de vedere, vom vedea, de fapt, ce constată şi domnul prefect pe semnătura de legalitate, pentru că aţi văzut, s-a forţat nota într-un mod care mie, cel puţin, mi se pare la limita legii dacă nu cumva ilegal.

Există în continuare perspectiva, chiar dacă mă duc consilier, să trec pe partea de opoziţie, ceea ce ar fi normal, mai ales că acum sunt în cunoştinţă de cauză, ştiu foarte bine ce se întâmplă în Piatra Neamţ şi ce nevoi are oraşul.

Vreau să vă spun însă dumneavoastră şi cetăţenilor că oricând va fi nevoie, din orice poziţie aş fi, de sprijinul meu, în orice conjunctură, în orice situaţie, voi fi alături de ceea ce înseamnă municipiul Piatra Neamţ.

În momentul de faţă este foarte clar, avem o conducere de dreapta, le doresc să facă performanţă, măcar atât cât am reuşit eu să fac în momentul în care am fost şi am avut şi atribuţii de primar sau viceprimar.

Pe ceea ce înseamnă lămurirea unor intoxicări, le-aş spune eu, care au avut loc în aceste zile şi la care am refuzat să răspund pe atitudinea mea caracteristică, vă promit că săptămâna viitoare vom lămuri nişte lucruri şi nişte acuze care au fost aduse absolut neîntemeiat viceprimarului Simionică şi mai ales PSD-ului, PSD-ului care a făcut front comun pe tot ce înseamnă municipiul Piatra Neamţ”. 

D.VINCA

 

One thought on “Simionică: Oricând va fi nevoie de sprijinul meu, voi fi alături de municipiul Piatra Neamţ!

  1. Aurelia, capul sus! Tu esti o invingatoare. Stim ca nu e vina ta pentru ce s-a intamplat ci a tradatorilor care ti-au fost impusi langa tine de altii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.