Silviu Mănăstire, share la Vestea și atac dur la Burduja, noua vedetă din PNL: „Vrea să dea vila lui babacu de pe Coasta de Azur pe șefia organizației PNL sector 4”

Unul dintre cei mai neutri realizatori tv și jurnaliști din România (cu critici acide și spre stânga și spre dreapta spectrului politic), Silviu Mănăstire îl atacă dur pe Sebastian Burduja, cel care și-a anexat propriul partid PACT la remorca PNL, fix înainte de campania pentru europarlamentare.

Pe pagina de facebook „Dosar de Politician”, Mănăstire îl consideră pe cel care din postura de nouă vedetă PNL este trimis să reprezinte partidul pe la diverse televiziuni drept „un mucos fără carieră, fără experiență…” și, analizând varianta cu preluarea conducerii unei organizații de sector din București, spune că „vrea sa dea vila lui babacu de pe Coasta de Azur pe șefia organizației PNL sector 4” și își ilustrează mesajul cu coperta și linkul la un articol din Vestea, publicat imediat după anunțarea fuziunii PNl – PACT (<<Burduja, vicepreședinte la PNL-ul despre care spunea: „Partid putred, îmbâcsit, vechi, corupt, de doi bani!”>>).

Deși au trecut 4 zile de la momentul în care Silviu Mănăstire l-a criticat atât de frontal, Burduja jr. nu a dat nicio replică mesajului respectiv, pe care îl puteți vedea mai jos:

<<Încă un mucos fără cariera, fără experiența de viața sau profesională, antrenat la mesele foștilor nomenclaturiști se pregătește sa sara cu dinții in fata direct la ciolan.
Tristul Sebastian (Tianu) Burduja vrea sa dea vila lui babacu de pe Coasta de Azur pe șefia organizației PNL sector 4. Îți sta mintea in loc! Ce băiat de bani gata are asemenea porniri?
Oare de ce toți copiii de ștabi, nomenclaturisti PCR sau băieți cu funcții de la FSN după ‘90, sar ca hienele pe putere? In loc sa își lingă in liniște milioanele moștenire de la producătorii lor părinți.
“Copiii lor vor fi șefii copiilor noștri” – asta cred ca l-a învățat Burduja senior (care nu are nicio legătura cu Securitatea) pe Tianu
NU ne mai facem bine!>>

Partidul înființat de Burduja înainte de alegerile locale din 2016 a fost unul atipic, fără structuri locale consistente care să garanteze o bună organizare ci a părut mai curând o formațiune politică cu „spirit” și „de lider”.

Foarte ciudat, la alegerile locale din 2016, PACT a candidat la Piatra Neamț doar pentru Consiliul Local, nu a avut candidat și pentru funcția de primar al municipiului, ceea ce la acel moment a apărut drept un fel de serviciu făcut candidatului în funcție, primarul (interimar) PNL, Dragoș Chitic.

La alegerile generale din toamnă PACT nu a strâns numărul necesar de semnături pentru a putea depune liste de candidați, astfel că tot în județul Neamț, Burduja și un alt coleg de partid au candidat ca independenți. Burduja pentru Camera Deputaților pentru că numărul de voturi necesar pentru mandat era mai mic decât pentru Senat (într-un județ în care, oficial, sunt 8 locuri de deputat și doar 3 de senator).

Fiul fostului primar de Piatra Neamț (Marinel Burduja, numit de FSN imediat după Revoluție) a obținut 7000 de voturi, un număr deloc mic dar prea modest față de necesarul de circa 20.000 de voturi pentru un mandat de deputat. Foarte interesant este că la momentul respectiv, ponderea și profilul votanților lui Burduja – după cum au spus specialiștii – au dezavantaj chiar pe cei de la PNL Neamț care, dacă mai obțineau câteva mii de voturi, mai prindeau un mandat de deputat. Altfel spus, candidatura lui Burduja i-a avantajat, indirect, pe cei de la PSD Neamț.

Un alt detaliu de la alegerile parlamentare din 2016: iritat că Burduja a venit chiar el ca independent susținut de PACT să candideze la Neamț, Iulian Bulai (fost lider PACT pe zona Roman) a candidat din partea USR și… a ajuns deputat.

Daniel VINCA