Şicanează Ambulanţa! Şoferul unui microbuz nu se lasă depăşit! VIDEO

Imaginile de mai sus au fost făcute publice de jurnalistul Ionuţ Corfu şi suprind momentele în care o ambulanţă care circula dinspre Tîrgu Neamţ spre Piatra Neamţ Neamţ stă blocată în spatele unui microbuz.
Deşi şoferul de pe Salvare a activat semnalele acustice şi luminoase, cel de pe microbuzul din faţa lui parcă circulă din orgoliu cu roata stângă pe dunga albă şi cu cea dreaptă la vreun metru de acostament.
Fiind un drum cu curbe şi venind şi maşini din faţă, şoferul de pe Ambulanţă a fost obligat să stea „în fundul” microbuzului cam un minut.
<<Din categoria, ”Mă doare-n…” Unul din ăla pe care-l încurcă ambulanța în trafic și care folosește oglinzile doar ca suport pentru brizbrizuri de prin bazar, cum ar fi alte zeci de oglinzi mai mititele>> – aceasta este explicaţia pe care Corfu o oferă la filmarea de mai sus.
După cum se observă şi în filmare, autovehiculul care a blocat maşina Savării are numărul de înmatriculare NT-01-DPO.

V.N.

Comentarii Facebook

5 thoughts on “Şicanează Ambulanţa! Şoferul unui microbuz nu se lasă depăşit! VIDEO

 1. Eu cred ca nu bagati de seama ca semnalele luminoase sunt folosite de ambulanta cand si cand, nu permanent, deci starea de urgenta e ca asa vrea soferul nu ca ar fi cu adevarat una. Dupa cum se observa microbuzul alb a semnalizat dreapta si ambulanta a depasit.. Dar vreau sa va intreb ce parere aveti voi de modul in care ambulanta a depasit microbuzul, si la facut pe cel care venea de pe sens opus (cu Skoda bleu) sa intre pe acostament pentru ca ambulanta, desi putea sa reintre pe banda ei de mers, fara sa puna in pericol alti participanti la trafic, nu a facut-o … pentru ca pe dementul ala de sofer de pe ambulanta il doare in cot de ceilalti ?! Daca se sesizeaza politia, nu stiu cine a gresit mai mult, ambulanta ca nu foloseste corect semnalele acustice si luminoase sau soferul de microbuz ca nu la observat la timp?

  Apropo, cf codului rutier, art.32, alin1, lit. b) lumina albastra obliga participantii la trafic sa acorde prioritate de trecere; nu esti obligat sa opresti!!
  Daca prin serpentinele de la iesire din Dobreni, pana la Almas, era si locul unde sa poti opri in siguranta, ca sa acorzi prioritate de trecere unei ambulante, eu consider ca articolul e cam tendentios, si inca ceva, nu ai sonor la filmare ca sa dovedeasca ca avea semnalele acustice in functiune, ca din ce stiu eu, codul de lumini utilizat de ambulantier, nu este folosit concomitent cu semnalul acustic..
  Miroase a tendentios articolul dumitale.

 2. Ce sicanare mai jurnalistilor?
  Trebuia sa traga pe dreapta, dar in nici un caz nu e sicanare ceea ce se vede.

 3. In prima curba salvarea nu avea vizibilitate. Pe linia dreapta ce a urmat nu putea depasi din cauza celor de pe contrasens. In urmatoarea curba soferul „sicanator” a redus, a tras pe dreapta cu semnal….wtf…..totul regulamentar!

Lasă un răspuns