Şi vicele Asaftei de la CJ nu e de acord cu „uciderea” Zburătorului! Şi avertizează: „E mult mai grav. Simbolul e doar începutul!”

Şi vicepreşedintele CJ, Ion Asaftei (preşedinte CJ Neamţ) ia atitudine publică în controversata decizie a actualei directoare de la TT, Gianina Cărbunariu de a renunţa la simbolul Îngerului-Actor (Zburător) ca simbol al institutţiei de cultură. Într-un comentariu la postarea consilierului liberal Cornel Agăleanu (care a lansat şi o petiţie pentru revenirea la logo Zburător), Asaftei afirmă că susţine demersul colegului de la CJ dar avertizează că problema e mult mai gravă, că joaca actualei directoare de-a logo e doar începutul.

„Cornel,afirm public:te susțin fără rezerve. Felicitări pt demers! Aici nu e vorba de politică. E mult mai grav. Simbolul e doar inceputul. Subliniez: știu bine ce spun, cuvântez argumentat. Nu vorbesc mai multe… Deocamdată”, spune Asaftei.

Vicepreşedintele CJ Asaftei a avertizat în numeroase conferinţe de presă de interesele „unora de aiurea” de a desfiinţa tot ce are rezonanţă de suflet pentru români şi a tot punctat că există o ofensivă permanentă la adresa simbolurilor identităţii naţionale sau locale.

Demersul lui Cărbunariu de a înlocui o siglă de tradiţie, intrată practic în patrimoniul cultural al judeţului Neamţ cu o spoială de logo cu cerculeţe şi pătrăţele confirmă din plin avertismentele anterioare ale lui Asaftei. Iar semnalul de alarmă „E mult mai grav. Simbolul e doar începutul” vine de la un personaj care, cel puţin în ultimul timp, a arătat că nu se joacă cu cuvintele. Şi care are şi conexiuni diverse, inclusiv cu lumea culturală nemţeană, Asaftei fiind cunoscut ca un sprijinitor al unor evenimente culturale încă din perioada în care nu făcea politică.

D.V.

Comentarii Facebook