Şi tu îi poţi salva viaţa! Un copil de 11 ani are nevoie de transplant de plămâni!

Viaţa unui copil de 11 ani din Piatra Neamţ depinde de o operaţie medicală care nu se realizează în România pe copii, deocamdată: transplant de plămâni.

Băiatul cu ochi de înger din imaginea de mai sus se numeşte Bogdan şi face faţă la această vârstă unei încercări atât de grele. Un diagnostic sever care nu se ştie cum şi spre ce duce. Ultima şansă de a-i fi redată copilăria acestui boţ de om este realizarea complicatei operaţii la clinica vieneză AKH numai că, din cauza unei colaborări nefericite între autorităţile statului român şi cele internaţionale cu privire la unele proceduri de reciprocitate medicală, părinţii acestui copil nu pot bate la uşa respectivei unităţi sanitare decât ca … persoane fizice.

„Horciu Bogdan Constantin în vârstă de 11 ani și 5 luni a fost diagnosticat cu 8 diagnostice,dintre care, cel mai sever fiind HTP (hipertensiune pulmonară severă),acesta având nevoie de transplant de plămâni. Se pare că Bogdan așa s-a născut,dar boala i s-a descoperit la vârsta de 6 ani. De atunci părinții merg cu el regulat la Institutul de Cardiologie din cadrul spitalului din Târgu Mureș și la Clinica de Pneumologie din Cluj Napoca” – aşa sună anunţul de pe pagina/cauza de pe facebook dedicată acestui caz.

Bogdan a mers și în Viena,la Clinica A.K.H.,dar pentru că există divergențe între statul român și statul austriac, doctorii au refuzat să vadă pacienți români într-un regim de colaborare instituţionala, cu statul român, aşa cum se întâmpla până nu demult.

<<Costurile unui transplant pulmonar se ridică imens, fiind de nesuportat pentru părinți, așa că se face apel la bunătatea dumneavoastră! Orice donație e binevenită! Bogdan vă mulțumește și își așteaptă șansa la viață!
Pentru detalii și informații îl puteți contact pe tatăl lui Bogdan,la nr de telefon : 0040744579070 – Horciu Ovidiu
Contul este deschis pe numele : Dăscălescu Silvia Elena – sora lui Bogdan>>, mai menţionează acelaşi anunţ public.

Transplantul şi cheltuielile conexe (internare, post-operatorii etc) se ridică la circa 200.000 de euro. Bani pe care părinţii acestui copil – mama, vânzătoare la un stand; tatăl – taximetrist) nu au nicio şansă să-i adune din munca lor cinstită.

„Este o situaţie dificilă. Eu muncesc de mic copil şi am fost educat să nu cer nimic nimănui. Dar e vorba de copilul meu. Nu mai e vorba nici de umilinţă nici de alt sentiment de jenă, cred că m-ar bate Dumnezeu dacă nu aş face tot ce e omenesc posibil pentru vindecarea lui, pentru ca Bogdan să aibă copilărie şi viaţă aşa cum ar trebui să fie. Le mulţumesc tuturor celor care ne-au ajutat, celor care o vor face de acum încolo”, a spus, cu glasul frânt, tatăl băiatului.

Pentru detalii despre această cauză – inclusiv monitorizarea sumelor donate – daţi click AICI.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns