Și iată-ne pe ultima sută de metri de campanie! Interviu cu Emilia Arcan (PSD)

15037287_1150269198421408_1845067920077615792_n

Reporter – Sunteți la finalul unei campanii electorale în care sunteți direct interesată ca rezultatul să fie bun pentru PSD, fiindcă sunteți pe prima poziție în lista pentru Senat. Cum v-ați petrecut această campanie electorală?

Emilia Arcan: De câteva săptămâni scriu, alături de colegii mei din PSD, o nouă pagină din cartea vieții mele! De fapt e un întreg capitol, în care se regăsesc întâmplări de campanie din fiecare zi! E o perioadă în care legătura cu oamenii este intensă și chiar dacă uneori m-am simțit obosită, datorită echipei PSD Piatra Neamț, mi-am regăsit forțele necesare pentru a continua drumul! Vreau să fac precizarea că eu nu candidez în nume propriu, ci reprezint un partid puternic, cu o echipă puternică și cu un program de guvernare realizat pe baza nevoilor societății și pe realitățile românești.

Reporter – Ce v-a impresionat cel mai mult din toate vizitele pe care le-ați făcut?

Emilia Arcan: Orice poveste ascultată poate impresiona! Dacă un părinte se plânge de nenorocirile care se abat pe capul copiilor, te doare! Dacă un om se plânge că ar vrea să muncească și nu are unde, iar te doare! Probleme sunt peste tot, poate doar diferă de la o zonă la alta! Oamenii sunt dornici de schimbare în bine, sunt dornici să se simtă utili, să scape de nevoi! În zonele defavorizate, problemele sunt și mai mari! Și acolo trebuie găsite soluții punctuale pentru a scoate oamenii din greutăți! De-a lungul anilor, s-a acordat atenție nemeritată unor probleme care se dovedesc a fi inutile! Și mă refer la fel de fel de proiecte care nu doar că sunt inutile comunității, dar mai sunt și mari consumatoare de fonduri publice, deși nu își justifică existența… În locul lor s-ar fi putut gândi variante care să îmbunătățească nivelul de trai al oamenilor, să li se asigure locuri de muncă! Eu așa văd viitorul – cu șanse pentru nemțeni de a câștiga un salariu din care să trăiască decent! Nu cu telegondole, cu stadioane, care stau neutilizate pentru că nu sunt de folos!

Reporter – Ce v-a impresionat în mod neplăcut în această campanie?

Emilia Arcan: Slavă Domnului, că evenimente nedorite nu am întâmpinat! M-am mai necăjit când am întâlnit câte un cetățean care nu a avut disponibilitate să discute cu noi, dar îl înțeleg pe fiecare, pentru că nu toți trebuie să împărțășim aceeași doctrină! Este absolut firesc să se întâmple așa! Dar în rest, nu mă pot plânge de neplăceri și sper să decurgă în limitele decenței campania aceasta!

Reporter – Cum v-au primit oamenii? V-au reproșat ceva, v-au lăudat pentru ceva, v-au întrebat ceva sau, pur și simplu, v-au ascultat și atât?

Emilia Arcan: Vreau să precizez că eu nimănui nu am promis nimic, deși oamenii ar fi vrut să afle lucruri clare, care doresc să li se întâmple! Dar Senatul nu înseamnă un loc în care să mergi să împarți bani, să faci lobby, să susții proiecte! Sigur, voi rămâne de partea nemțenilor în fiecare zi a vieții de parlamentar, dar am căutat să explic electoratului că grija mea va fi să punem în aplicare Programul de guvernare al PSD, ceea ce va fi posibil doar cu o guvernare social-democrată! Fiecărui nemțean cu care am intrat în contact în ultimul timp i-am detaliat acest program și i-am explicat care e perspectiva partidului pe care îl reprezint vizavi de viitorul țării! Nu am avut parte de discuții contradictorii, iar dacă s-a întâmplat  așa ceva, am analizat situația cu interlocutorii și am ajuns la o înțelegere, la un numitor comun! Oamenii știu ce înseamnă campanie electorală, au experiența altor întâlniri cu oameni politici și vor să afle ce li se oferă de către formațiuni, ce șanse pentru a o duce mai bine au! Eu și colegii mei asta căutăm să explicăm electoratului – că PSD crede în România, în șansele de revigorare a țării aflată în declin în ultimii ani!

Reporter – Ați reușit să identificați, în această campanie, situații punctuale pe care să le puteți rezolva după ce ajungeți senator de Neamț?

Emilia Arcan: Răspunsul acesta vi l-am oferit și anterior – nu poți merge în Senat și să rezolvi probleme punctuale! Dar am identificat foarte multe probleme în aceste săptămâni în care am intrat în contact direct cu electoratul și ele se vor regăsi pe agendele colegilor din PSD Neamț, fie ei consilieri locali sau județeni și, desigur, la Consiliul Județean, unde, având o conducere PSD, va exista o disponibilitate asupra abordării lor!

Reporter – A fost această campanie electorală și un prilej pentru a vă face temele, din punct de vedere politic și, pentru colegii dvs. care deja sunt în funcții publice, administrativ?

Emilia Arcan: Campania se dovedește a fi o radiografie a stării nației, dar și o dezbatere continuă a problemelor întâmpinate și de electorat, dar și de noi, ca partid politic! Tocmai de aceea, toate constatările și concluziile noastre din această perioadă le-am adus la cunoștința președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, și sper în găsirea celor mai bune soluții pentru nemțeni!

Reporter – La nivelul percepției publice, campania a fost una extrem de liniștită, presărată cu declarații politice belicoase, desigur, dar lipsită de incidente și fapte penale. Cât credeți că se datorează asta legislației electorale în vigoare acum și cât credeți că reprezintă maturitatea partidelor politice?

Emilia Arcan: Noi, cei din PSD, ne dorim o campanie elegantă! Dacă alții au avut grija noastră și au fost malițioși, noi ne-am văzut de treabă și am prezentat Programul de guvernare pentru următorii ani! Și cred că oamenii au apreciat mai mult comportamentul nostru!

Reporter – Dacă vă întreb acum, rapid, ce scor prefigurați pentru PSD Neamț pe 11 decembrie, ce răspundeți?

Emilia Arcan: Răspund că nu vreau să mă pronunț asupra vreunui scor! Îmi doresc să adunăm cât mai multe voturi de la electorat! Sper să obținem majoritatea în viitorul Guvern, pentru a ne putea duce la îndeplinire planurile despre care le-am vorbit oamenilor! Cetățenii știu că în ultimii ani s-au făcut experimente pe buzunarele lor, pe sănătatea lor, pe educația națională și vor să se schimbe lucrurile în favoarea populației! Pentru asta îi așteptăm la vot! Mizăm pe susținerea românilor și pe succesul echipei PSD! Și îmi place să spun că această echipă este ca o familie – Familia social-democrată!

Reporter – Un mesaj de încheiere pentru alegătorii din Neamț?

Emilia Arcan: Le doresc de bine! Le doresc să fie sănătoși, să se bucure de familiile lor, de cei dragi, să aibă parte de realizări și de surprize plăcute!

Le doresc să aibă parte de Sărbători fericite! Să se bucure de fiecare clipă a  magiei Crăciunului, de frumusețea dintre ani și să îi aștepte un 2017 cu tot ceea ce își doresc! La mulți ani, iubiți nemțeni! Și vă mulțumesc anticipat, pentru toată disponibilitatea dumneavoastră și pentru votul pe care ni-l veți acorda pe 11 decembrie!

ADV

cop-arcan