Şi candidata Antipa a dat meditaţii din lege ca să poată vota în Neamţ! Petrescu i-a avut avocaţi pe jurnaliştii de la Roman!

Scandalul de la Secţia de votare 154 din Neamţ (Şcoala Bistriţa din comuna Alexandru cel Bun – preşedinte BSV – Bazon Domnica, locţiitor – Constantin Robu) unde candidatei Sarmiza Andronic (PRU) nu i s-a permis să voteze pe motiv că nu are domiciliul în Neamţ nu este unul singular. Şi alţi candidaţi de pe listele din Neamţ care au domiciliul în alte judeţe s-au lovit mai frontal sau mai domestic de lipsa de informare a celor din secţiile de votare.
La redacţia Vestea au ajuns mai multe informaţii primare de acest gen. În cele ce urmează vom relata cazurile altor candidaţi aflaţi în situaţii similare.
Astfel, candidata PNL, Gabriela Antipa s-a lovit de aceeaşi lipsă de cunoaştere a legii în Secţia din Bălţăteşti la care a votat. Responsabilul IT a refuzat în primă instanţă să-i scaneze cartea de identitate tocmai pentru că respectiva candidată nu are domiciliul în judeul Neamţ. Deşi în fiecare secţie de votare este un ghid de legislaţie. Antipa a oferit o scurtă meditaţie legislativă şi a avut succes, fiind lăsată să voteze.
Aproape la fel a păţit şi candidatul PMP, Ciprian Petrescu în secţia de la Roman unde până la urmă a votat. Dar în momentul în care a intrat în secţia respectivă şi a întins CI cu domiciliul non-Neamţ, prima reacţie a celui din secţie a fost de mirare. Au intervenit însă prompt jurnaliştii de la Roman care-l însoţeau pe candidat, oferind ei meditaţia aferentă.
Un candidat cu domiciliul în afara judeţului care chiar nu a avut nicio problemă a fost Daniel Chiţoiu care a votat la Colegiul naţional Petru Rareş, semn că preşedintele secţiei respective ştia legea.
Surse neoficiale spun că şi Daniel Oajdea (tot PRU, ca şi Sarmiza Andronic) ar fi avut neplăceri de aceeaşi natură. Deocamdată, informaţia referitoare la Oajdea nu a fost confirmată.
Culmea e că dacă reprezentanţii partidelor au fost instruiţi de formaţiunile politice care i-au desemnat, preşedinţii şi locţiitorii din secţiile de votare au beneficiat de şedinţe de instruire oferite de instituţiile statului ba chiar şi de ghiduri care cuprindeau şi baza legislativă dar şi bunele practici sau soluţiile care trebuie aplicate.
Şi – vorba unui hâtru – la ce le-a folosit, unora dintre ei?…

D.VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns