Sfaturi anti-indigestie!

Foarte multi romani au tinut tot postul  (sau au postit in ultima saptamana) dupa care, la masa de sarbatori, se indoapa cu tot felul de bunatati. Mesele in familie si alaturi de cei dragi nu sunt deloc prietenoase pentru stomacul tau.Cateva sfaturi ca sa nu ajungeţi la Urgente:

Evitati combinatiile nefericite

Pentru a ușura digestia și procesarea alimentelor în corp, ar fi bine să combinăm alimentele grele cu unele care să le diminueze efectele. De exemplu, puteți înlocui combinația friptura și cartofi la cuptor. Friptura o puteți asorta doar cu o salată mixtă, asezonată după gustul invitaților. Smântâna adăugată sarmalelor trebuie să fie slabă și eliminați orice depuneri de ulei sau de grăsime din farfurie.

Nu mâncați toate felurile gătite la o singură masă

Deși ne îmbie cu mirosuri și aspectul lor apetisant, este recomandat să mâncăm toate felurile gătite în decursul mai multor mese. Sarmalele la masa de prânz și friptura la cină, de exemplu. Astfel nu ne vom supraîncărca stomacul și vom putea să ne bucurăm de fiecare fel de mâncare în parte, fără să ne simțim plini.

Dacă simțiți orice fel de disconfort, luați măsuri din timp

Mai ales dacă ați ținut post înainte, orice disconfort ar trebui să vă tragă un mic semnal de alarmă. Balonare, constipație sau chiar simple dureri abdominale de scurtă durată vă atrag atenția că ați mâncat prea mult, prea repede sau că ați făcut o combinație nu foarte bună. Faceți o mică pauză, beți multă apă, evitați condimentele și mâncărurile acide. Dacă simptomele persistă, reveniți la un regim dietetic, bogat în fibre.

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns