Sfâşietor! Fetiţa de 12 ani a stat o noapte în scara unui bloc aşteptând să vină părinţii din Italia!Fetiţa de 12 ani, din Piatra Neamţ, care a dispărut ieri şi a pus pe jar o întreagă comunitate a stat o noapte întreagă chircită pe scările unui bloc pentru că îşi aştepta părinţii care ar fi trebuit să vină. Aşa ştia ea, însă între timp planurile au fost date peste cap, fata nu şi-a dat seama aşa că a aşteptat, cuminte.
Nu avem detalii care să arate ce a făcut de ieri, de la ora 13 (când a plecat de la Şcoala din Cartierul Mărăţei unde învaţă, tot în zona respectivă locuieşte la nişte prieteni în grija cărora a fost lăsată) şi până la lăsarea întunericului dar este aproape cert că ea a petrecut toată noaptea pe acea scară de bloc. Singură.
Din fericire dimineaţă a fost văzută vie şi nevătămată de o femeie de 29 de ani care a anunţat Poliţia şi astfel povestea nu a avut un final tragic.
Dar închipuiţi-vă, într-o scară de bloc dintr-o zonă mărginaşă a oraşului Piatra Neamţ (Cartierul Dărmăneşti, zona blocului 40, considerată nu una care excelează la capitolul siguranţa cetăţeanului), un copil de 12 ani singur, tresărind probabil la fiecare lătrat de câine, ţăpăt care se aude în noapte, scrâşnet de roţi…
Între zona în care locuieşte acum şi zona în care a fost găsită este o distanţă de vreo 5 kilometri, cele două cartiere fiind plasate de o parte şi de alta a Muntelui Pietricica.
Detalii suplimentare faţă de cele oficiale cu privire la locul şi motivul pentru care fata a mers acolo oferă fosta jurnalistă Catrinel Cojocaru într-o postare în care chiar face comparaţia cu „Fetiţa cu chibriturile” din celebra poveste a lui hans Christian Andersen:

<<Poveste trista cu final fericit …care trebuie sa ne bucure , dar sa ne dea de gândit …!

Fetița dispărută ieri după ce a terminat orele la școala a fost găsită. E cea mai buna veste de moment. Și e , cu certitudine , o reușita comună : a poliției, a Jandarmeriei, a poliției locale, DAR mai ales a OAMENILOR care au văzut cazul pe rețelele de socializare și au ieșit din case, in miez de noapte, și au căutat-o !! Eu știu 4 ( Care au vrut sa rămână anonimi , care nu au făcut vâlvă, dar care au stat câteva ore să caute un copil!!). Și am sentimentul ca au fost mult mai mulți Oameni.
Să ieși din casă la 1 noaptea și sa cauți un copil pierdut …nu e puțin !!! In fata lor și a celor care au dat măcar SHARE la aceasta poveste , ma înclin cu drag și cu respect !!
Povestea are final fericit ( fetița a fost găsită in scara unui bloc de pe strada Grigore Ureche, vie și nevătămată !). Ajunsese acolo , însă, pentru ca a stat acolo cu chirie , in urma cu ceva timp. A stat alături de părinții ei care au fost nevoiți sa plece la munca in străinătate. Și sa o lase in grija unei cunoștințe apropiate. A mers acolo pentru ca PĂRINȚII i-au spus ca vor veni acasa ! Și fetița s-a bucurat ca ii va revedea. Și a mers acolo să ii aștept , să se bucure de venirea lor ; a mers acolo unde a știut ea ca a avut clipe fericite!!! Doar ca între timp , planurile s au schimbat și ei nu au mai venit. Iar fetița a rămas sa viseze in scara unui bloc in care a trăit clipele ei de fericire ….

 

Ați citit, poate mulți dintre voi, povestea “Fetița cu chibriturile”.
Eu am retrăit-o in aceasta dimineața.
Va mulțumesc tuturor !
Reacțiile voastre / ale noastre trebuie sa continue !!
Dragostea – empatia – solidaritatea rămân valori pe care nu le poate anula nimeni. Niciodată !>>.

 


Catrinel Cojocaru evocă şi impactul deosebit pe care l-a avut ştirea dispariţiei fetiţei şi empatia deosebită a opiniei publice. Astfel, îm afară de faptul că efectivele Poliţiei Piatra Neamţ (de obicei, o patrulă sau două) au fost suplimentate cu forţe de la Jandarmi şi Poliţia Locală, au fost mulţi pietreni care, pe cont propriu, în miez de noapte, au făcut ture prin oraş, pe la benzinării, magazine non-stop, prin parcuri, căutând-o.
În afară de cele 4 exemple date de Catrinel Cojocaru, informaţiile ajunse la Vestea vorbesc despre alţi pietreni, în general taţi tineri, cu copii mici, care s-au mobilizat şi au format adevărate mini-patrule de scotocire. Ştim despre cel puţin vreo 15 astfel de exemple. De asemenea, cel puţin 2 taximetrişti au făcut ture toată noaptea prin oraş, cu poza fetei în telefonul mobil, sperând să o găsească.

La toate aceste gesturi se adaugă miile de shareuri date la ştirile care anunţau dispariţia copilei de oamenii care sperau ca, şi printr-un aparent banal click, povestea să aibă un final fericit.

În urma sugestiilor primite de la cititori Vestea, foarte curând, publicaţia noastră va oferi un concept care nu se va substitui autorităţilor dar va da o mână de ajutor pe cazurile de dispariţii, mai ales în cele în care e vorba de copii.

Daniel VINCA

 

Lasă un răspuns