Serbare spectacol la Borleşti

Au colindat, au urat, au semănat, au jucat “Căiuţii” şi, ca printr-o minune decupată dintr-o poveste de iarnă, a început să ningă. Asta s-a întâmplat duminică în comuna Borleşti unde elevii Şcolilor din Centru, Ruseni şi Mastacăn le-au arătat părinţilor că merită din plin să nu fie uitaţi de Moş Crăciun.

Au fost 3 ore de serbare, pline. De spectacol. Din spatele fiecărui moment artistic, din spatele celor câtorva minute în care fiecare grup a evoluat pe scenă au răzbătut însă, vizibil, orele de muncă, de repetiţii, de dăruire ale tinerilor artişti şi ale cadrelor didactice (instructori), deopotrivă.

Nu doar că pe uliţa satului tradiţia este la ea acasă. Însă şi pe uliţa dar şi în clasa de la Borleşti (Mastacăn, Ruseni…), ideea de serbare e autentică, cinstită. Fără păcăleli, fără dvd-uri cu pozitiv peste care copiii să facă play-back, să mimeze doar că spun ceva, că ar colinda sau ura. Nu, la serbarea respectivă totul a fost live. Evident că nu au lipsit inerentele mici erori. Poate un copil a cântat un vers cu o fracţiune de secundă mai devreme. Şi? A fost poate cu atât mai frumos, mai real, mai sincer. Aşa că artişti, instructori, conduceri de şcoli au meritat din plin felicitările primite de la spectatori.
Spectacolul a fost precedat de scurte, foarte scurte mesaje cu urări adresate locuitorilor comunei de către directorii de la Borleşti şi Ruseni (Ionel Pătrunjel şi Cristinel Constantin) şi de reprezentanţii autorităţilor locale (Ciupercă Ciupercă, şeful Comisiei de Cultură din cadrul CL şi viceprimarul Vasile Puică).

Daniel Vinca
P.S. – Pentru ceata de “Căiuţi” ai Şcolii, vestea.net va publica un articol separat (însoţit de un album foto)

One thought on “Serbare spectacol la Borleşti

  1. Felicitari copiilor si organizatorilor mail ales d „Ciuperca-ciuperca”…

Lasă un răspuns