Șerban (PSD): „România s-a împrumutat pentru investiții, nu pentru consum!”

„România s-a împrumutat pentru investiții, nu pentru consum. Faptele vorbesc!”, spune deputatul (PSD) Ciprian Șerban într-un mesaj făcut public ieri.
Acesta susține că țara noastră a crescut absorbția fondurilor UE într-un ritm pozitiv: „De reținut:

România a făcut un salt masiv în absorbția fondurilor europene. Prin perseverența ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, s-a recuperat puternic din finanțarea aferentă exercițiului financiar 2014-2020, absorbția a ajuns la 96%, de la 76%, în iunie 2023, și există perspectiva unei rate de absorbție de 98%-100%, până iulie 2024!”.

Șerban mai punctează că principala destinație a banilor europeni sunt investițiile în lucrări publice de interes pentru cetățeni.
„Banii europeni au finanțat și vor continua să finanțeze puternic investițiile publice. De exemplu, la ministerul Transporturilor toate tronsoanele de autostradă, finanțate din PNRR, au contracte semnate.
Pentru anul în curs, investițiile publice prognozate vor fi mai mari cu 20% decât anul trecut. Sunt prevăzute peste 120 de miliarde de lei de la bugetul național și din fonduri europene, ceea ce reprezintă echivalentul a 7,2% din PIB”, spune deputatul social-democrat.

T.R.