Senzaţie la Festival: Japonezii dau ritmul, grecii cu piramida, armenii şi ucrainenii sfidează gravitaţia! Azi, la Roman!

Festivalul Internaţional de Folclor – care a început aseară la Piatra Neamţ şi continuă astăzi cu episodul 2, la Roman – se înscrie deja în zona aprecierilor „de senzaţie”, dacă ar fi să ne raportăm numai la ropotele de aplauze şi la notele date de publicul de la primul spectacol.

O suită de reprezentări dinamice, cu accente spectaculare – asta au putut vedea cei prezenţi joi seara, în faţa scenei de la Curtea Domnească din Piatra Neamţ. Cele mai multe aplauze le-au cules cei patru membri ai trupei din Japonia care, deşi sunt doar 4, cu tobele lor par să alinieze fulgere şi trăsnete. Prestaţia de percuţie, sincron sau complementar a fost una care a mers la sufletele spectatorilor.

Grecii au un program foarte interesant, în care perla coroanei este piramida umană pe care o realizează aproape de finalul numărului. Campioni la spectaculozitate şi dinamism sunt şi artiştii din Armenia dar şi ucrainenii din nordul Sucevei.

Toate trupele îşi au farmecul lor, aşa că romaşcanii care vor fi în această seară, în faţa scenei din Parcul Roman nu vor regreta. De la ora 18 incepe tradiţionala paradă a costumelor populare.

 

D.V.

 

Lasă un răspuns