Sentință nedorită pentru cuplul Arsene-Soroceanu: Dulamă, repus în funcție de Tribunalul Neamț

Later edit: Pentru analfabetii functional din tabelele cu postaci, trompete de partid etc – Tribunalul mentioneaza in sentinta ca obliga paratul Consiliul Judetean la repunerea lui Dulamă și în funcția de consilier și în cea de VICEPREȘEDINTE. Pasajul respectiv, din minută: <<Obligă pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ la repunerea reclamantului în situaţia anterioară actelor administrative anulate, respectiv la repunerea reclamantului în funcţiile de consilier judeţean şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean>>.

 

Judecatorii Tribunalului Neamt dau încă o sentință prin care demască abuzurile administrației PSD din județ, cu referire la deciziile controversate ale lui Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt si Daniela Soroceanu, prefecta judetului Neamt, anunță TVM Neamt.
Instanta a decis ieri (26 octombrie) sa anuleze referatul CJ Neamt si ordinul de prefect prin care Laurentiu Dulama a fost exclus din CJ Neamt si de pe functia de vicepresedinte al CJ Neamt. Instanta obliga CJ Neamt sa-l repuna pe functie pe Laurentiu Dulama, sa-i plateasca salariile aferente perioadei in care a stat pe tușă si obliga pârâții (CJ si Prefectura) sa-i mai plateasca lui Dulama, 10.000 de lei daune morale si 4.700 de lei cheltuieli de judecata, bani care ca si salariile vor fi platiti evident, tot din buzunarele nemtenilor. Decizia de ieri nu este definitiva si irevocabila, pârâtii avand termen 15 zile pentru recurs.

Solutia pe scurt: ”Admite, în parte, acţiunea formulată de reclamantul Dulamă Laurenţiu Cristinel în contradictoriu cu pârâţii Instituţia Prefectului – Judeţul Neamţ, Judeţul Neamţ şi Consiliul Judeţean Neamţ prin Preşedinte. Anulează referatul nr. 5638/25.04.2018 privind încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean a reclamantului precum şi Ordinul nr. 119 din 25.04,2018 privind încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean a reclamantului, emise de Prefectul Judeţului Neamţ. Anulează referatul constatator cu nr. 9.766 din 24.05.2015 precum şi Hotărârea cu nr. 99 din 30.05.2018 emise de Consiliul Judeţean Neamţ, prin care a fost declarat vacant locul de consilier judeţean ocupat de reclamant. Respinge cererea de anulare a actelor de soluţionare a plângerilor prealabile, ca lipsită de interes. Obligă pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ la repunerea reclamantului în situaţia anterioară actelor administrative anulate, respectiv la repunerea reclamantului în funcţiile de consilier judeţean şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Obligă pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ, la plata tuturor îndemnizaţiilor lunare avute de la momentul emiterii actelor administrative anulate şi până la repunerea reclamantului în funcţie efectiv. Obligă în solidar pârâţii la plata sumei de 10.000 lei către reclamant, reprezentând daune morale. Obligă în solidar pârâţii la plata sumei de 4.720 lei către reclamant, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, ce poate fi depus la tribunalul Neamţ. Pronunţată în şedinţa publică din 26.10.2018.

De la momentul în care prefecta PSD Soroceanu a emis acel ordin prin care Dulamă era scos din funcția de vicepreședinte, Vestea avertiza că practica ANI și a instanțelor din România nu consideră încălcare a regimului de incompatibilități astfel de situații în care un personaj politic (direct, prin firma la care este actionar el sau rudele) doar cumpara produse sau servicii asigurate in regim de monopol de un furnizor unic în zona respectivă.
Cum la Piatra Neamț, singurul furnizor de apă este Apaserv era evident că firma soției lui Dulamă nu putea cumpăra apă de la un alt furnizor dar asta nu a contat pentru prefecta Soroceanu care a semnat unul din cele mai controversate ordine de prefect din istoria acestei institutii.

Sentinta de mai sus nu este definitivă, este foarte probabil ca Instituțiile vizate vor face recurs si la instanța superioară este posibil orice. Dacă însă Prefectura pierde și recursul, prefecta Soroceanu ar trebui ca în secunda doi să plece acasă.

Vom reveni.

DV

Comentarii Facebook

4 thoughts on “Sentință nedorită pentru cuplul Arsene-Soroceanu: Dulamă, repus în funcție de Tribunalul Neamț

  1. Va dati seama ce a ajuns judetul acesta daca un valutist si o incompetenta sunt la conducere? Cand adversarii politici sunt eliminati prin abuz si ilegalitati asta inseamna dictatura.

  2. Acum astept ca ministrul de interne sa o zboare pe prefecta pt abuz in serviciu si incompetenta, iar ei sa plateasca din banii lor totul pt acest abuz grotesc!

  3. „Dacă însă Prefectura pierde și recursul, prefecta Soroceanu ar trebui ca în secunda doi să plece acasă.,, Da! Dar după ce în solidar cu Ionel plătește din buzunarul ei banii stabiliți de instanță pentru Dulamă. Altfel totul e în zadar: ,,câinii latră caravana trece”. Este interesant de urmărit cum instituțiile vor recupera banii plătiți lui Dulamă (așa cum îi obligă legea) de la cele două ,,eminențe”.

  4. Cred ca aveti prea mari pretentii de la analfabeti care nu stiu sa citeasca o propozitie.

Lasă un răspuns