Seniorii din Neamț, senatori pentru o zi! „Doamna Arcan a fost o gazdă impecabilă!”

50 de seniori din Piatra Neamț, membri ai Asociațiilor Pensionarilor din Județul Neamț au fost în urmă cu câteva zile senatori pentru câteva ore. Pensionarii respectivi și-au oferit o excursie de două zile pe traseul Piatra Neamț-București-Ploiești-Piatra Neamț iar primul obiectiv important din prima zi de excursie a fost Palatul Parlamentului unde gazdă le-a fost senatoarea PSD Emilia Arcan.

Arcan a și postat pe net câteva fotografii care o arată în postura de gazdă și ghid pentru pensionarii nemțeni care au „răscolit” toate colțurile din prima cameră a Parlamentului României: sala de plen, săli de comisii, săli ale grupurilor parlamentare, birouri etc.

„Vizită în Parlamentul României! Moment de onoare si bucurie pentru mine, să fiu gazdă la un grup de nemțeni de la Asociatia Pensionarilor din Judrtul Neamt. Ne-am bucurat împreună de această zi minunată, de vizita acestor oameni deosebiti în Parlamentul României – la SENAT”, a fost explicația dată de Emilia Arcan fotografiilor postate pe net.

Mai multe detalii despre excursia respectivă sunt oferite de Marcela Putilă, președinta Asociației Pensionarilor Neamț: „Asociația noastră este o organizație apolitică. Evident că fiecare dintre membrii asociației noastre își are propriile simpatii și, la fel, organizația poate avea parteneriate sau proiecte cu orice om politic. De data aceasta, cu privire la vizita pe care am făcut-o la Senatul României, pot să spun că doamna senator Arcan a fost o gazdă impecabilă care ne-a primit la Senat cu sufletul nemțeanului bucuros să îi întâmpine pe nemțeni. Nu am cuvinte să mulțumesc, atât în numele meu cât și al colegilor mei. Iar pentru ca prima zi a excursiei noastre să se încheie minunat, seara am și fost invitații la cină ai doamnei senator și am petrecut alte două ceasuri într-un mod minunat și de neuitat.
Cât privește strict vizita la Senat, pentru mulți dintre colegii mei a fost prima dată când au avut această oportunitate. Doamna Arcan a mers cu noi prin toate sălile, ne-a explicat mecanismele funcționării sistemului legislativ, a răspuns tuturor întrebărilor noastre, a avut atâta răbdare cu noi. Încă o dată îi mulțumim și prin intermediul publicației dumneavoastră”.

Întrebată ce lege ar fi votat colegii ei dacă ar fi fost „senatori pentru o zi” și în fapt, Mariana Putilă a răspuns fără ezitare: „O nouă lege a pensiilor. Ultimile măsuri legislative au mai corectat câte ceva dar mai sunt multe lucruri de îndreptat. Și mă refer în primul rând la pensiile mici, la cele de la limita de jos. Eu sper ca în continuare parlamentarii României, inclusiv sau mai ales cei de la Neamț să nu uite că actualii pensionari, care au muncit 30 sau chiar 40 de ani, merită să aibă asigurate condiții pentru un trai mai decent”.

Deși nu mai ocupă de ceva timp funcție politică în PSD în Piatra Neamț ci pe Valea Muntelui (colegiul 8), senatoarea Arcan a fost alături de pensionarii pietreni pentru că era vorba de o promisiune mai veche. Membrii Asociației respective îi solicitaseră sprijinul pentru vizitarea parlamentului pe vremea când Emilia Arcan avea o funcție politică în organizația Piatra Neamț, senatoarea le-a promis tot sprijinul dar urma ca pensionarii să anunțe ei data la care doresc să facă excursia. Între timp Arcan a primit însărcinări politice pe Valea Muntelui dar când pensionarii i-au bătut la ușă i-a asigurat fără nicio ezitare că promisiunea făcută rămâne în picioare.
Altfel spus, chiar dacă acum, politic, Arcan se ocupă de Valea Muntelui, dialogul cu oamenii din Piatra Neamț a rămas la fel de direct ca pe vremea campaniei din 2016, de la alegerile generale când aceasta și echipa din jurul ei „înroșeau” orașul cu prezența lor în stradă.

Revenind la excursia pensionarilor, după prima zi petrecută în București, aceștia au plecat spre ploiești unde au și fost cazați în seara respectivă. A doua zi au vizitat în zonă câteva muzee, o mănăstire, o salină iar seara au plecat spre Piatra Neamț.

Ad.V.

Lasă un răspuns