Senatorul Ţapu: Votez pentru aprobarea cererilor DNA de arestare a lui Şova şi Vâlcov  

sova

Senatorul nemţean Eugen Ţapu a anunţat că votează pentru aprobarea cererilor de arestare ale DNA în ceea ce-I priveşte pe senatorii Dan Şova şi Darius Vâlcov.

“Doresc sa informez cetăţenii judeţului Neamţ că peste câteva ore, în Senat, voi vota pentru respectarea statului de drept şi a justiţiei, voi vota categoric pentru încuviintarea cererilor DNA de arestare.
În cadrul PNL, este luată decizia politică de a se vota la vedere, este un principiu pe care îl respectăm, iar orice încercare de a ne împotrivi prin votul nostru actului justiţiei, înseamnă o mie de paşi înapoi în toată reforma şi în tot ceea ce înseamnă luptă anti-corupţie”,
spunea, în urmă cu câteva ore, Senatorul Ţapu pe pagina sa de facebook.

În urmă cu puţin timp, votul respectiv s-a şi consumat la Senat iar rezultatul a fost ca sistemul de vot: o bilă albă, una neagră. Cu o majoritate subţire s-a votat pentru încuviinţarea cererii de arestare în cazul Vâlcov, iar pe Dosarul Şova, nu a fost întrunit numărul de voturi PENTRU necesar (jumătate plus unu din numărul total al senatorilor).

Astfel, pentru fostul partener de afaceri al premierului Victor Ponta, aşa cum spunea senatorul Ţapu mai sus, situaţia e clară: “o mie de paşi înapoi în toată reforma şi în tot ceea ce înseamnă luptă anti-corupţie”.

Situaţie vot: Vâlcov – EXECUTAT, Şova – SALVAT!

Darius Vâlcov – Rezultatul final a fost: 97 pentru, 49 împotrivă
Dan Şova – Rezultatul votului: 79 pentru și 67 împotrivă.

Conform regulamentului Senatului hotărârea se adoptă cu o majoritate de 50 plus 1 din numărul total al senatorilor. În acest context, pentru a aproba solicitarea DNA era nevoie de 85 de voturi.

D.VINCA

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns