Senatorul Țapu s-a decis: „Sprijin pentru Lazăr și Cîțu!”

După ce în urmă cu câteva zile anunța, în exclusivitate în Vestea, că și el și PNL Neamț sunt în zona de INDECIZIE în ce privește votul pentru șefia PNL național și PNL Neamț, senatorul Eugen Țapu revine și anunță ferm că s-a decis și că susținere lui merge spre George Lazăr și spre Florin Cîțu.

<Declarație de presă/
Eugen Țapu-Nazare: ”PNL își definește calea și liderii într-un autentic exercițiu democratic”

Viitorul PNL Neamț sună bine. Din ce în ce mai bine!

Când un coleg ca George Lazăr, prefectul județului Neamț și secretar general al organizației județene a PNL, a decis să candideze pentru președinția organizației județene, nu pot decât să mă gândesc că viitorul PNL Neamț aparține unor tineri instruiți și dedicați, care vor ca să fie mai aproape de oameni și care gândesc orice decizie în contextul realităților europene și globale ale momentului. 

George Lazăr își asumă deschis sprijinul pentru Florin Cîțu, actualul premier al României. Și eu cred că George și Florin sunt oamenii de care PNL are nevoie, de care județul Neamț și România au nevoie. Și asta, pentru că ei aduc o abordare curajoasă. Ei sunt cu adevărat oamenii reformelor, prea mult întârziate!>, spune senatorul Țapu care este și președinte interimar PNL Neamț.

Dincolo de pledoaria pentru tineri și pentru înnoirea partidului, senatorul liberal Țapu pledează și pentru ideea că democrația internă dintr-un partid, cu dispute, zbateri, candidaturi, alianțe sunt semne ale unei concurențe reale, ale unei vieți interne organizaționale aflată într-o dinamică sănătoasă: <Sunt conștient că traversăm o perioadă în care agenda publică, locală și națională, este dominată de ce se întâmplă la Partidul Național Liberal. Cumva, este firesc să fie așa. Suntem un partid aflat la guvernare, suntem o organizație dinamică, iar faptul că zbaterile interioare transpar dincolo de ușile partidului, este o dovadă de democrație.
Nu este prima dată când în PNL, seniorul politicii românești, se produc schimbări, se fac și se desfac alianțe, se dezbate mult și intens. Da, este o perioadă internă agitată. Se spune că un om inteligent este cel care se adaptează unor situații noi. PNL dă dovadă de inteligență, înțelege esența acestor vremuri și își redefinește calea și liderii.
Faptul că, la Neamț, la București și peste tot în țară, se discută serios despre viitor, este o dovadă de sănătate politică. Revin: îmi manifest onest și deschis sprijinul și pentru  George Lazăr și pentru premierul Florin Cîțu, în compețiile interne în care s-au înscris. Sunt convins că ei înseamnă energii creative, responsabilitate și viitorul PNL>.

Alegerile pentru șefia PNL Neamț sunt programate a avea loc pe 3 iulie.

D.V.

2 thoughts on “Senatorul Țapu s-a decis: „Sprijin pentru Lazăr și Cîțu!”

Lasă un răspuns