Senatorul Țapu: Nu-i dă nimeni lui Arsene jumătate din banii PNRR pe un spital județean mai scump decât unul regional…

Nu-i dă nimeni lui Ionel Arsene mai mult de jumătate din banii alocați prin PNRR pentru toată țară, pentru construirea de spitale noi pe proiectul cu machete și simulări pentru un spital nou la Neamț, de 630 milioane de euro – asta a fost concluzia trasă din prezentarea pe acest subiect făcută de senatorul Eugen Țapu, într-o conferință de presă susținută azi la sediul PNL împreună cu George Lazăr și Laurențiu Leoreanu.

Țapu a confirmat că în aceeași formulă (cei 3 de la PNL) în urmă cu un an avut o discuție cu Arsene și au punctat ideea de colaborare pe proiecte majore la Neamț (spital, drum expres Piatra Neamț-Bacău, centură ocolitoare Piatra Neamț) dar a demonstrat cu cifre că nu doar că Arsene vrea o investiție (județeană!) mai scumpă decât spitalele regionale și și de ce șansele de finanțare prin PNRR tind spre zero.

„Când faci un proiect pentru un nou spital județean de 630 milioane de euro trebuie să te gândești foarte clar dacă proiectul acela e realizabil sau nu.
pentru că noi am discutat despre un spital județean nou dar să avem și măsura investiției: în condițiile în care un spital regional cum este cel de la Iași este estimat la 470 milioane de euro, un spital regional cum este cel de la Cluj, 540 milioane de euro, un spital regional cum este cel de la Craiova, 590 milioane de euro, tu faci la Neamț un spital județean cu 630 milioane de euro? Mi se pare…
Vrei să aplici pe PNRR… Am vorbit cu ministrul Boloș. Și l-am întrebat: câte fonduri aveți dumneavoastră pe Sănătate, prin PNRR? Și mi-a răspuns sec – 2,7 miliarde de euro. Din care, 1,1 miliarde de euro sunt exclusiv pentru spitale noi. Deci rețineți, 1,1 miliarde de euro pentru spitale noi. Când tu, la județul Neamț, ceri mai mult de jumătate din suma alocată la nivel național, probabilitatea ca acest proiect să treacă este foarte mică…”, a spus Eugen Țapu.

Senatorul PNL a reiterat nevoia ca executivul CJ Neamț să revină cu picioarele pe pământ și să se recalibreze spre un proiect care să aibă șanse să prindă finanțări nu doar să fie vânturat așa, ca desene sau benzi desenate: „De aceea fac un apel la conducerea Consiliului Județean să-și revizuiască proiectul și să-l aducă la realitate, pentru că acest proiect propus, de 630 milioane de euro, nu este realist din punctul meu de vedere.
Am vorbit și cu alți colegi din țară. La Constanța, de exemplu, au solicitat un spital nou în valoare de 80 milioane de euro. La Bacău, la fel, spital nou, valoarea de 56 milioane de euro. Bine, la Bacău e o completare a spitalului existent de vreo 26 milioane de euro și o altă secție nou de încă douăzeci și ceva de milioane de euro.
În concluzie, PNL susține construcția unui spital nou dar ce spunem noi este să venim cu picioaele pe pământ și să propunem proiecte care au șanse să fie selectate”.

D.V.

 

One thought on “Senatorul Țapu: Nu-i dă nimeni lui Arsene jumătate din banii PNRR pe un spital județean mai scump decât unul regional…

 1. Nimeni nu vrea sa faca nici un spital in Neamt.In nici un caz Arsene.E o polemica stupida.O cacialma.
  PNDL este despre furtul banilor publici cu lucrari de proasta calitate,pe care nu le verifica nimeni,inutile, in sate si comune parasite,pentru ca se fura si 50% din valoarea lucrarii.
  Firmele lui Arsene nu fac spitale.Cu un spital nu poti fura 50% cat se obisnueste la PNDL.
  Ginel nu face spitale.Ginel si firmele gogomane pe care le detine prin interpusi sunt vai de capu lor si se chinuie sa faca o asfaltare la Agarcia.
  Daca nu era Arsene in spatele lui Ginel firmele lui de 2 bani erau demult in faliment.

  Multumim ”specialilor”pensionari la 40 de ani din SRI/PARCHET/MAI/DIICOT/DGA/CACA/MACA care au contribuit activ la delapidarea acestui judet de catre clica de mafioti din PSD cu PNDL

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.