Senatorul Țapu: „George Lazăr, viitor lider PNL Neamț și viitor președinte CJ Neamț!”, „Cîțu, reforma în PNL!”

Actualul prefect George Lazăr – nu doar viitor președinte al PNL Neamț ci și viitor președinte al CJ Neamț, în locul „baronului Ionel Arsene”, aceasta e una din ideile de bază ale declarației de presă cu titlul ”Performanța se face cu oameni competenți. George Lazăr și Florin Cîțu sunt opțiunile mele!” asumată de senatorul Eugen Țapu, președintele interimar al PNL Neamț.
Evident că a doua idee vizează susținerea premierului Florin Cîțu pentru funcția de președinte PNL (Național) considerat a fi un profesionist care poate duce PNL-ul, în 2024, spre victorii în bătăliile electorale.
.
<George Lazăr la conducerea liberalilor nemțeni și Florin Cîțu, lider național al PNL, sunt opțiunile mele, pe care le exprim deschis și asumat, în această perioadă a alegerilor interne, care se va finaliza cu congresul din 25 septembrie 2021.
Personal, consider că avem nevoie de oameni competenți, cu proiecte bine definite, pentru a face performanța pe care nemțenii și românii o așteaptă de la PNL. Iar performanța în politică și administrație înseamnă proiecte de modernizare, fonduri atrase, digitalizare și o economie performantă și ecologică. În final, un nivel de trai superior și mai mult respect pentru semeni.
Nu sunt omul deciziilor pripite, am analizat și am cântărit bine. Deși foarte tânăr, George Lazăr este unul dintre cei mai apreciați și serioși prefecți ai Partidului Național Liberal. În plină pandemie, a luat decizii inspirate pentru locuitorii județului Neamț și a fost în primul rând în lupta cu abuzurile și măsurile discreționare ale PSD și ale baronului Ionel Arsene. Sunt convins că George Lazăr poate coagula în jurul lui oameni valoroși, că va conduce cu echilibru și implicare echipa PNL Neamț. Personal, văd în George Lazăr viitorul președinte al Consiliului Județean Neamț, la alegerile din 2024>, spune președintele interimar PNL Neamț.

Senatorul Eugen Țapu explică și de ce Florin Cîțu trebuie să fie varianta câștigătoare pentru liberalii români: <Și sunt la fel de convins că George Lazăr va face o bună echipă cu premierul Florin Cîțu, cel care poate aduce României, cu adevărat, o dinamică europeană. Premierul Cîțu face parte din garnitura oamenilor aflați la maturitate, care au experiența, dar și formarea necesară, pentru reformele prea mult întârziate. După ce a studiat la o prestigioasă universitate americană, unde a absolvit un master în economie și matematică, cu un doctorat la Iowa State University, Florin Cîțu și-a demonstrate competența ca lector universitar în Statele Unite ale Americii, ca economist la Banca Europeană de Investiții, ca economist șef la ING BANK, ca Ministru de Finanțe și lider al senatorilor liberali.

Îl prețuiesc pentru că este un profesionist, dar și un om plin de buneintenții, preocupat cu adevărat de modernizarea României, care își dorește să schimbe soarta economic și socială a românilor. Și ar mai fi un aspect, deloc de neglijat: guvernarea înseamnă și decizie politică. Dubla postură a lui Florin Cîțu, de premier și de președinte de partid, o practică întâlnită în toate democrațiile consolidate, va asigura o guvernare liberal coerentă și eficientă, ceea ceva spori șansele unui scor favorabil PNL, la alegerile din 2024>.

Concluzia actualului șef PNL Neamț e că doar cu „acești oameni” PNL-ul se poate reforma și poate performa: <Da, cred în acești oameni, cred în puterea lor de reformă și în spiritul lor de a face echipă, la Neamț sau oriunde în altă parte. Liberalii au nevoie de acest suflu nou, pentru ca 2024 să găsească un PNL reformat, capabil să câștige toate scrutinurile electorale și să aducă bunăstarea și respectul pe care românii îl așteaptă!

Doar așa, PNL, cel mai vechi actor de pe scena politică românească, va putea face față provocărilor, deloc puține, ale momentului, ale etapei post-pandemie și ale schimbărilor care se resimt la nivel global. Și sunt convins că, în spiritual democrației de care am dat mereu dovadă, noi, liberalii, trebuie să profităm de această competiție internă, pentru dezbateri și clarificări, pentru reforme și modernizare internă. Mereu, prin noi înșine!>.

 

Ad. V.

 

2 thoughts on “Senatorul Țapu: „George Lazăr, viitor lider PNL Neamț și viitor președinte CJ Neamț!”, „Cîțu, reforma în PNL!”

  1. ,,Performanța se face cu oameni competenți,,. Ai cules citatul corect , pertinent dar voi si altii ca voi, din pacate multi, nu va incadrati in aceaste categorii .La incompetenta si impertinenta da ! Cat despre reforma da, se vede , si-a vopsit parul .
    Hai s….r !

  2. Doamne apara-ne si ne pazeste , din lac in put ! Ca poate fi pres. PNL fie , ce Catu nu este prim, Turcana care nu stie pe ce puncte cardinale sta ,nu hotaraste ce e cu munca noastra de o viata , Bulaica ,statuia umblatoare , nu e sef la cultura ?
    La conducerea , judetului insa e prea de tot ,ce-ai facut Bobita , inlocuim un cocalar cu altul, un infatuat si…. cu altul ? Daca se v-a intampla , stingeti lumina. ca si asa becul abia mai palpaie…

Lasă un răspuns