Senatorul Ţapu “EXECUTAT” de BPJ – demis din fruntea PNL Roman. Brătescu, noul preşedinte al liberalilor romaşcani

coperta liberali b

Şedinţa de aproape 3 ore şi jumătate de la PNL Neamţ a limpezit apele. Precum în pilda cu nodul gordian, şedinţa condusă de preşedintele Mugur Cozmanciuc (care avea la rever firmanul de “mână liberă” de la Centru) s-a lăsat cu măsuri abrupte: conducerile (birourile) PNL Roman şi Piatra Neamţ au fost desfiinţate.

Au fost numiţi şi preşedinţi interimari: la Roman, în locul lui Eugen Ţapu a primit împuternicire Liviu Brătescu (ex-candidatul USL de pe Colegiul 4, care a învins-o în 2012 pe Elena Udrea, dar nu destul – adică sub 50 la sută – ca să nu plece în Parlament “favorita preşedintelui”), iar la Piatra Neamţ, în locul lui Radu Surugiu a fost numit… Radu Surugiu.

Cum vineri, Radu Surugiu a primit un vot de blam din partea colegilor din biroul municipal Piatra Neamţ într-o şedinţă la care el nu a participat şi cum la şedinţa de luni seara nu a fost prezent, de astă dată, Eugen Ţapu, se pot trage, deocamdată, următoarele concluzii:
1.În bătălia din Piatra Neamţ Surugiu vs. foştii membri BPL, luni seara a câştigat Surugiu. Prin deciziile de mai sus, deputatul rămâne preşedinte, cei care l-au criticat sunt trimişi la plimbare.

2.Deşi nu a participat nici la şedinţa în care (vineri) a fost “ciufulit” Surugiu, senatorul “apu pare să fie considerat vinovatul principal. I s-a retras mandatul de preşedinte al organizaţiei romaşcane şi au fost „executaţi” şi cei din biroul municipal Piatra Neamţ, mulţi dintre ei oameni cu care a muncit senatorul şi pe care chiar i-a “crescut” politic de pe vremea când conducea organizaţia din municipiul reşedinţă de judeţ.

3.Practic au fost desfiinţate conducerile colective ale unora dintre cele mai performante organizaţii locale PNL din Neamţ (vezi alegerile prezidenţiale si europarlamentare).

4.Pentru senatorul Ţapu, această “execuţie” are un parfum de deja-vu. La fel a păţit şi în urmă cumai bine de jumătate de an, pe vremea ex-preşedintelui Dorinel Ursărescu. Atunci, după acea bătălie pierdută, Ţapu a revenit pe podiumul conducerii organizaţiei judeţene, Ursărescu fiind cel care, în final a plecat pe traseul PNL spre PLR.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla de această dată. Marţi, de la ora 10,30 este anunţată o conferinţă de presă pe care o va susţine deputatul Cozmanciuc. Vom vedea, de asemenea, ce are de spus, şi senatorul Ţapu.

Vom reveni.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Senatorul Ţapu “EXECUTAT” de BPJ – demis din fruntea PNL Roman. Brătescu, noul preşedinte al liberalilor romaşcani

Lasă un răspuns