Senatorul Țapu acuză: „În Neamț a fost fraudă electorală sub coordonarea lui Arsene!”

Senatorul liberal Eugen Țapu consideră că alegerile din județul Neamț au fost fraudate, operațiunea având loc sub coordonarea lui Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, care a și câștigat alegerile – conform cifrelor AEP – pentru funcția de președinte CJ Neamț.

„Adversarii noștri politici nu s-au dat în lături de la nimic pentru a-și păstra jilțurile – mă refer aici și la frauda electorală care a fost aplicată la scară largă în județul Neamț, sub coordonarea lui Ionel Arsene. Un personaj ca Arsene trebuia să fie istorie după 27 septembrie, ca să nu mai fie ținut județul Neamț în subdezvoltare și sărăcie”, a declarat Țapu, în conferința de presă de ieri susținută alături de deputatul Mugur Cozmanciuc (președintele PNL Neamț) și de Andrei Carabelea (câștigătorul funcției de primar la Piatra Neamț).

Întrebat de jurnaliști de cazuri concrete, senatorul Țapu a răspuns:  Fraude electorale: Exemple de la comune Borca, terminând cu Valea Ursului și Oniceni, Bârgăuani. Am dat în lucru la juriști și vom vedea ce se poate face. În această campanie s-a umblat cu bani mulți”.

Deși au trecut mai bine de 30 de ore de la lansarea acestor acuzații, cel vizat nu a dat niciun răspuns public până acum.

Mai jos, integral, declarațiile de ieri ale lui Eugen Țapu:

<<Vreau să le mulțumesc pietrenilor care au ales între adevăr și minciună, responsabilitate și demagogie și pe Andrei Carabelea ca nou primar. PNL are numărul cel mai mare de mandate și la Consiliul Locale și la Consiliul Județean în Piatra Neamț. Ziua de 27 septembrie a reprezentat o zi istorică pentru PNL, care a devenit cel mai important partid al României. Am obținut un procent de 34% nivel național, contra 30%  PSD, care relevă faptul că este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când PNL învinge de unul singur PSD-ul. La nivel național avem peste 1300 de primari și 17 consilii județene. În județul Neamț am câștigat 33 de primării comparativ cu 25 în 2016, deci 8 în plus. Că ar fi trebuit să câștigăm mult mai multe, însă adversarii noștri politici nu s-au dat în lături de la nimic pentru a-și păstra jilțurile – mă refer aici și la frauda electorală care a fost aplicată la scară largă în județul Neamț, sub coordonarea lui Ionel Arsene. Un personaj ca Arsene trebuia să fie istorie după 27 septembrie, ca să nu mai fie ținut județul Neamț în subdezvoltare și sărăcie. Despre asta a fost vorba duminică: despre dezvoltare și modernizare, despre oameni cu viziune care să implementeze proiectele pe care ni le-am propus în campanie pentru județul Neamț.

Fostul primar, domnul Chitic a fost un om care a făcut mult rău PNL, care a mințit toată campania. Dacă vă aduceți aminte a declarat că a intrat în cursă că are dumnealui un sondaj care îi arăta că era în pericol ca Piatra Neamț să fie preluat de stânga. Am spus că nu e adevărat, că lupta la primărie se dă între Carabelea și Chitic. Ați văzut și dumneavoastră după rezultate, cine a avut dreptate, cine a spus adevărul și cine – nu.

Excludem orice fel de colaborare cu PSD, nu vom face niciun fel de alianță la județ sau la municipiul Piatra Neamț. PSD același partid toxic, care propagă minciună și dezinformare.

Echipa PNL la Neamț este una unită care a fost și va fi constituită pe termen mediu și lung. Uitați de aceste zvonuri. Vom merge în această echipă mulți ani de acum încolo. La alegerile acestea l-am propus pe Mugur Cozmanciuc, care era cea mai bună soluție. La Piatra și la Roman a obținut peste media partidului, peste ce am obținut la CJ, CL sau ce au obținut candidații la primărie. Uitați de zvonuri. PNL Neamț este o echipă puternică și unită și așa vom rămâne, pentru că asta este calea spre succes: construcția și nu altceva.

La toate localitățile nu vom colabora cu PSD. Fraude electorale: Exemple de la comune Borca, terminând cu Valea Ursului și Oniceni, Bârgăuani. Am dat în lucru la juriști și vom vedea ce se poate face. În această campanie s-a umblat cu bani mulți. Am văzut în timpul campaniei un candidat care a spus că noi umblăm cu mizerii. Noi am făcut o campanie curată și asumată! “Mizeriile” nu sunt opera noastră, nu ne-am ocupat cu așa ceva, deoarece am făcut o campanie curată bazată pe proiecte. Restul sunt speculații, povești și autovictimizări.

Cred că este nevoie de audit extern la primărie și la societățile din subordinea primăriei Piatra Neamț. În funcție de rezultat vom lua măsurile necesare de optimizare în folosul cetățenilor>>.

D.V.

Lasă un răspuns