Senatorul Cuc, inițiativă în favoarea șoferilor! Rovignetă 0 în stare de urgență, 50% în stare de alertă

Senatorul de Neamț, Răzvan Cuc propune o modificare legislativă reparatorie pentru proprietarii de mașini, persoane fizice sau juridice: diminuarea rovignetei pe perioada stărilor de urgență sau de alertă. Inițiativa parlamentarului social-democrat a fost rostogolită în diverse discuții și de transportatori sau de șoferi care au punctat că nu e normal să plătești când nu ești lăsat să circuli (de exemplu noaptea).

„E DREPTUL ROMÂNILOR SĂ PLĂTEASCĂ TAXA DE DRUM DOAR PENTRU PERIOADA ÎN CARE AU DREPTUL SĂ CIRCULE!
Am depus în Parlament propunerea de modificare a OUG nr. 15/2002, legea care reglementează tariful de utilizare a drumurilor naționale. Adoptarea acesteia este o reparație obligatorie. În condiții de stare de asediu sau de urgență, plata rovignetei se va suspenda. Iar în condițiile stării de alertă, se va înjumătăți.
Nu poți să le ceri oamenilor prețul întreg pentru rovignetă în condițiile în care noaptea nu au voie să circule.
Practic, de la începutul restricțiilor de circulație, guvernul-foarfecă i-a înșelat pe români: a interzis deplasările noaptea, dar a cerut ca taxa de drum să fie plătită integral. O măsură absurdă și cinică, totodată! Nu poți să ceri nimănui să plătească pentru ceva ce nu primește!”, spune senatorul Cuc.

Parlamentarul social democrat spune că el speră ca și restul parlamentarilor, indiferent de culoarea carnetului de partid, să voteze pe baza acestor argumente: <<“Guvernul meu” doar atât a făcut în pandemie: a înșelat oamenii! A tăiat și înghețat venituri și a inundat instituțiile statului cu incompetenți fideli partidelor care compun coaliția. A refuzat să ajute firmele românești și a împrumutat bani cu nemiluita fără să spună ce fac cu ei. A modificat legi ca să poată vinde companiile statului. A scos ranga ca să demoleze, nu a construit nimic. A provocat o criză în sănătate în plină pandemie. Am mai spus-o: nimeni nu poate găsi ceva bun în activitatea acestei guvernări!
Sper ca această modificare să fie votată de suficienți parlamentari încât să treacă. Nu vreau să cred că toți parlamentarii acestei coaliții își urăsc poporul. Nu vreau să accept ideea că toți acești parlamentari sunt cinici așa cum este tandemul Iohannis-Cîțu și obsedați ca nu cumva vreun român să ducă mai mulți bani acasă.
Știu că nu există niciun pic de empatie din partea acestor contabili ai dezastrului de la guvern. Sper, însă, să adunăm destule voturi în Parlament ca această reparație necesară să devină realitate>>.

D.V.

Lasă un răspuns