Senatorul Cuc, atac la Ministrul Transporturilor care a reziliat un contract al firmei Aqua Parc din Neamț: „UN ABUZ GROSOLAN!”

Un abuz grosolan – asta consideră senatorul PSD de Neamț, Răzvan Cuc că este rezilierea contractului dintre CNAIR și Asocierea SC Aqua Parc SRL – SC Mavgo Holding SRL – Hydrostroy AD – VDH AD (Vodstroi 98 AD) – SC BDU Maxi Construct SRL., în vederea realizării lucrării „Modernizare DN71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia”.
Reamintim că asocierea care are ca lider cunoscuta firmă nemțeană SC Aqua Parc SRL a câștigat lucrarea respectivă pentru suma de 587.664.162,47 Lei fără TVA (adică aprox. 110 milioane euro fără TVA).

Într-un mesaj public, senatorul Cuc îl critică frontal pe noul Ministru al Tranposturilor, Cătălin Drulă, opinând că motivul pentru care a fost reziliat contractul (neplata în termen a garanției de execuție) este o vânătoare de vrîjitoare în condițiile în care este imposibil pentru o firmă cu capital românesc să procure așa de repede banii necesari.

<<𝙇𝙤𝙯𝙞𝙣𝙘𝙖 𝙐𝙎𝙍 𝙚 𝙨𝙞𝙢𝙥𝙡𝙖: 𝙫𝙞𝙣𝙙𝙚𝙢 𝙩𝙤𝙩 𝙨𝙩𝙧𝙖𝙞𝙣𝙞𝙡𝙤𝙧, 𝙙𝙖𝙧 𝙙𝙞𝙨𝙩𝙧𝙪𝙜𝙚𝙢 𝙨𝙞 𝙘𝙖𝙥𝙞𝙩𝙖𝙡𝙪𝙡 𝙧𝙤𝙢𝙖𝙣𝙚𝙨𝙘!
Ministrul Transporturilor, dl Drulă, a reziliat contractul unei firme românești pentru construcția unui drum și a generat o știre de presă. Numai că în lupta sa împotriva capitalului românesc, ministrul a săvârșit un abuz grosolan.
Firma pe care nu o înghite ministrul care stă închis în birou și visează vendete este din județul Neamț. A câștigat, perfect legal, o licitație. A îndeplinit toate condițiile, are experiență, expertiză, utilaje, oameni. A construit mii de km de drumuri. A plătit milioane de lei taxe și impozite. Dar dl Drulă se îneacă și tușește când aude de firme și capital românesc. Așa că a reziliat contractul.
Mă întreb de ce nu se lucrează și acum după aceeași metodă și aceeași cutumă ca în 2020? Dl Drulă știe cu siguranță că, de-a lungul anului 2020, contractele aflate în atribuire au urmat același parcurs: între semnarea propriu-zisă a contractului și înregistrarea sa la CNAIR trecea o lună și jumătate, chiar două. Motivul este extrem de simplu: pentru ca firmele să poată strânge și depune sumele de bani care reprezintă garanțiile de bună execuție. Sunt sume foarte mari, ele se pun la dispoziția beneficiarului, iar până nu ești sigur că ai câștigat, nu le poți disponibiliza. Doar marile companii străine pot dispune de asemenea sume în timp record. De aceea e nevoie de puțin timp pentru a-i strânge și depune>>, spune Răzvan Cuc.

Senatorul de Neamț subliniază faptul că astfel de decizii lovesc puternic în firmele românești care dau salarii românilor și plătesc taxe în România: <<Dl Drulă are putere și pix, așa că nu a ținut cont de această realitate și a aplicat dubla măsură fără nicio jenă. Mai mult, pentru ca abuzul să fie complet, inamicul constructorilor români a anunțat cu surle și trâmbițe că trimite Corpul de Control să verifice contractul. Controlul urma să înceapă pe 18 ianuarie. Dar dl Drulă n-a mai avut răbdare. L-a reziliat, pur și simplu ieri, 14 ianuarie!
E ciudat cum un cetățean român îsi dorește distrugerea firmelor de construcții românești. Firme care susțin bugetul de stat și sistemul public la conducerea căruia se află acum și acest cetățean, dl Drulă. Credeam că doar caută proprietari străini pentru portul Constanța sau pentru aeroporturile românești, dar iată că progresismul vine „la pachet” și cu îngroparea firmelor românești.
Dle Drulă, ONG-ul e una, ministerul e alta! La ONG stai cu mâna întinsă și ceri resurse, la minister ești pus să ajuți! Să ajuți țara să se dezvolte! Țara ta, dle Drulă!>>.

D.V.

One thought on “Senatorul Cuc, atac la Ministrul Transporturilor care a reziliat un contract al firmei Aqua Parc din Neamț: „UN ABUZ GROSOLAN!”

  1. Nu avea cum sa faca aceasta lucrare Cuc,nu mai bate apa in piua pe acest subiect..
    Du-te si te uita in curte la ei sa vezi ce utilaje au.
    Arata de parca ar fi REMAT.
    Ar fi fost o lucrare dezastruoasă,prost facuta cu intarzieri de ani de zile.
    Acea lucrare ar putea fi facuta de UMB in nici un caz de Aqua Parc sa fim seriosi.

Lasă un răspuns