Senatorul Arcan: Actuala guvernare va creşte toate alocaţiile pentru copii, pe un proiect bine fundamentat

Senatoarea Emilia Arcan anunţă că actuala guvernare PSD+ALDE va crește cuantumul alocației pentru copii dar pe un proiect bine fundamentat, nu cum a fost cel de acum câteva zile, redactat într-un mod deficitar și pentru care Opoziția a insistat să intre la vot fără a beneficia de corecturile necesare.

„Observ că prin anumite medii de informare, inclusiv pe facebook, mai ales de pe conturi fake, sunt diseminate în opinia publică informaţii deformate şi nereale. Proiectul respins, propus de PNL, avea lacune foarte grave, şi din punct de vedere financiar dar omitea într-un mod nepermis o categorie de vârstă, adică minorii de peste 3 ani cu handicap. Propunerea legislativă a colegilor de la PNL a fost redactată fără a indica sursa de finanțare și nu cuprinde toate categoriile de minori, care pot fi incluse. Astfel, nu se prevede și majorarea cuantumului alocației de stat pentru copiii cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, ceea ce generează o discriminare pentru aceștia. Așadar, inițiativa celor doi membri PNL este doar un text populist, pe care doresc să îl promoveze în campaniile electorale care urmează în acest an, fără niciun fel de fundamentare și analiză a realității. Să forţezi votul pe un astfel de proiect cu atâtea deficienţe fără să aştepţi ca acestea să fie corectate de specialişti arată că, de fapt, scopul real nu era sprijinirea copiilor ci altceva”, spune Emilia Arcan.

Senatoarea de Neamţ anunţă că mai sunt în lucru alte două variante de propuneri legislative care urmăresc creşterea valorii alocaţiilor şi indemnizaţiilor de sprijin pentru copii şi că în scurt timp alianţa de guvernare va promova şi va vota un proiect complet şi sustenabil.

Emilia Arcan reaminteşte că „Toate propunerile pe care noi le promovăm în Senat și le adoptăm sunt în corelație cu programul de guvernare.Ultima creștere a alocațiilor pentru 3,5 milioane de copii de la 42 de lei la 84 de lei a fost adoptată de Parlament în legislatura trecută prin votul membrilor PSD. În programul de guvernare avem în vedere să majorăm toate alocațiile pentru copii, așa cum am procedat și cu majorarea fondului de burse pentru studenți și cu acordarea facilităților de transport gratuit pe calea ferată sau cu majorarea ajutoarele acordate persoanelor cu handicap, de la 1 ianuarie 2018 (325 lei, reprezentând 65% din ISR, pentru adultul cu handicap grav (anterior 234 lei); 250 lei, reprezentând 50% din ISR, pentru adultul cu handicap accentuat (anterior 193 lei)”.

Senatoarea Arcan – care este şi preşedintele OFSD Neamţ – aminteşte că în calitate de om politic, de femeie dar şi de mamă urmăreşte cu atenţie ca tot mai mulţi copii să fie sprijiniţi şi pentru a putea urma cursurile şcolii, să beneficieze de burse. „În urma majorărilor alocărilor bugetare și a plafoanelor stabilite pentru acordarea bursei „Bani de liceu”, mai mulți elevi din Neamț vor beneficia în acest an școlar de suport din partea Ministerului Educației Naționale.În județul Neamţ avem în acest an școlar aproximativ 2.500 de elevi care beneficiază de programul Bani de liceu și aproximativ 2.600 de tineri care primesc un stimulent financiar ca să învețe o meserie.Totodată, ca urmare a semnării contractul de finanțare între Centrul Național pentru Dezvoltarea Învățământului Profesional și Tehnic și Ministerul Fondurilor Europene, Programul „Bursa profesională” va continua să stimuleze participarea tinerilor la învățământul profesional și cel dual. În același timp, guvernul PSD+ALDE și actuala coaliție parlamentară a promovat cadrul legal prin care angajatorii au fost stimulați să creeze locuri de muncă pentru absolvenții de studii superioare și ucenici. Încă de anul trecut, fiecare angajator care încheie un contract de ucenicie beneficiază lunar de 1.125 lei pe perioada derulării acestuia. Înainte suma primită era de 300 lei/lună. În același timp, angajatorii care semnează contracte cu absolvenții ciclului universitar pentru efectuarea stagiului primesc lunar 1.350 lei în timpul desfășurării contractului. Înainte aceștia primeau 750 lei/lunar”, spune Arcan care subliniază că toate aceste fonduri de mai sus de actuala coaliţie îi susţine pe adolescenţi în urmarea cursurilor, în calificarea profesională pentru a putea fi apoi integraţi nu doar pe piaţa muncii ci efectiv în societate ca tineri care pot întreţine viitoarele familii.

D. VINCA

 

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “Senatorul Arcan: Actuala guvernare va creşte toate alocaţiile pentru copii, pe un proiect bine fundamentat

  1. Eu astept sa modernizati loturile de platforma Industriala Savinesti, drumul de acces pe platforma asa cum a-ti promis in campanie doana Arcan.
    De aceea v-au votat oamenii , nu sa fugiti la Bucuresti pe un scaun mai cald.

Lasă un răspuns