Senatoarea Arcan, vehementă: „Am votat împotriva jefuirii României! Guvernul Orban voia să vândă la bucată ultimele companii de stat!”

Senatoarea de Neamț, Emilia Arcan a explicat într-un mesaj public de ce a votat ferm împotriva unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului PNL care, în opinia ei, dădea drum liber spre înstrăinarea companiilor la care statul român mai este acționar. Senatoarea (aleasă pe lista PSD dar trecută la Pro România) consideră că respectiva Ordonanță ar fi legiferat și legitimat o nouă metodă de a jefui țara.

„În ședința de plen a Senatului României, am dat vot împotriva Guvernul Orban să vândă la bucată, ultimele companii cu capital de stat!
Prin votul dat am respins categoric Ordonanţa de urgenţă a Guvernului PNL prin care, sub pretextul restructurării, se pot vinde active, ale celor mai valoroase companii profitabile din România, precum energia (Hidroelectrica) și sistemul bancar
CEC, EximBank.
De fapt, adevărata miză pe care o urmăresc liberalii este de a vinde tot ceea ce avea mai valoros statul român, companiile strategice: precum, Hidroelectrica și Romgaz, dar și băncile românești, în care statul a investit masiv, în ultimii ani- CEC și EximBank.

Nu este prima încercare a liberalilor de a jefui România”, spune Emilia Arcan.

Senatoarea de Neamț consideră că măsura respectivă era cu atât mai discutabilă cu cât România e în plină pandemie și ar fi pus serios în pericol și multe locuri de muncă: „Este condamnabila intenția Guvernului lui Iohannis de a vinde, în plină pandemie, la prețuri de nimic, tot ce a mai rămas valoros în patrimoniul statului român!
Însă liberalilor și aliaților săi nu le pasa mai de nimic. Vânzarea celor mai profitabile companii româneşti va înclina negativ balanța economiei, iar sute de mii de români vor rămâne fără locul de muncă!
Asta ne pregătește Guvernul lui Iohannis! O
are asta merită românii și România?”.

D.V.

One thought on “Senatoarea Arcan, vehementă: „Am votat împotriva jefuirii României! Guvernul Orban voia să vândă la bucată ultimele companii de stat!”

  1. ”Senatoarea”Arcan,sustinatoarea ”statului mafiot” si a ”pensiilor speciale”este ”revoltata de privatizari nu de statul securisto mafiot care fura zeci de miliarde de euro/an cu salarii colosale,afaceri pe baza de santaj si pensii aberante total nemeritate care nu au nici o tangenta cu realitatile economice din aceasta tara si care nu exista in niciunde lume.
    Penibila.

Lasă un răspuns