Senatoarea Arcan, la Ziua Egalității de Șanse între femei și bărbați: „Femeile sunt tot mai prezente!”

Femeile sunt tot mai prezente în domenii și funcții importante dar este nevoie de măsuri mai categorice pentru a-i determina pe unij bărbați să accepte promovarea femeilor la cotele meritate de acestea – acesta este mesajul senatoarei PSD Emilia Arcan, la Ziua Egalității de șanse între femei și bărbași.

Arcan (care este și președintele OFSD Neamț) constată că în România s-au făcut pași impotanți, și în teorie și în practică, pentru demolarea mitului „Femeia, la cratiță” și, evident, la modelele de bune practici amintește și de partidul din care face parte: 8 mai, este ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi.
Egalitatea de şanse este una dintre valorile fundamentale care situează societatea românească între statele ce îşi respectă cetăţenii şi le acordă şanse egale pe piaţa muncii şi în cadrul existenţei sociale.
PSD acordă o atenţie deosebită acestui principiu, încurajând buna aplicare şi promovarea în continuare a acestor valori europene, în toate sferele societăţii.
Indiferent că vorbim de procesul de recrutare a forţei de muncă, sau de tratamentul acordat la locul de muncă, situaţiile de discriminare sunt din ce în ce mai puţine.
Masurile legislative au fost adoptate în domeniul muncii, educaţiei, sănătăţii, culturii, informării, participării la decizie şi în orice alt domeniu în care femeile sunt prezente.
România se află pe un drum favorabil în acest sens, atât legislaţia, cât şi cadrul practic dovedind faptul că atât bărbaţii cât şi femeile se bucură de tratament egal în aspiraţiile şi nevoile lor în cadrul societăţii”.

Senatoarea social-democrată trage concluzia că acești pași trebuie continuați: Cadrul juridic favorabil a fost întregit şi de unele politici publice, prin care s-au creat condiţii de promovare şi de realizare a femeii în cariera profesională şi în cea politică.
Doresc să subliniez paşii importanţi făcuţi de PSD în acest sens, care reprezintă un reper important pentru politica românească privind abordarea egalităţii de gen.
Consider că egalitatea de şanse trebuie să rămână o constantă a fiecărui partid politic şi totodată este necesar să se adopte soluţii şi poziţii mai categorice, de influenţare şi determinare a bărbaţilor, care să accepte în mod real promovarea femeilor”.

Ad.V.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.