Semnal puternic de la Cozmanciuc: „Revoluția abia începe! România trebuie să-și finanțeze propria producție, nu bugetari politici de lux!”

Deputatul Mugur Cozmanciuc declară ca votul din 26 mai – și la alegerile europarlamentare și Referendum – are valoarea unei adevărate Revoluții prin care cetățenii le-au transmis politicienilor să-și schimbe agenda în folosul cetățenilor sau să plece acasă.
„Cine crede că gata, oamenii au votat, există un clasament și atât și în continuare fiecare om politic face ce vrea, se înșeală grav. Revoluția abia acum începe și direcția ei e una singură: pentru români, pentru România!”, declară președintele PNL Neamț, în exclusivitate pentru Vestea.

Cozmanciuc anunță care sunt prioritățile sale, ale colegilor din PNL, ale noilor europarlamentari. „Noi, liberalii, nu ne vom bate joc de încrederea oamenilor. Indiferent câte supărări ar apărea din partea unora care au o agendă diferită de a românilor, PNL trimite la Bruxelles oameni care vor lupta – ca și noi, cei din Parlamentul României – pentru ca vocea românilor să fie auzită și respectată. Trăim un paradox: statul român , mai ales prin actuala guvernare, finanțează un fel de bugetari și pensionari politici de lux în timp ce industria și agricultura românească, celelalte ramuri ale economiei nu că nu sunt ajutate ci parcă sunt înfrânate. Economia de pe piața reală trebuie sprijinită pentru că de acolo vin banii la buget!”, spune Mugur Cozmanciuc.

Deputatul liberal vine și cu exemple concrete: „Așa de <bine> sunt înțeleși și ajutați micii fermieri încât România, țară care ar putea hrăni 80 de milioane de oameni nu reușește să producă nici pentru propriul consum ba, mai mult, suntem singura țară care importă 84 la sută aluat congelat dar noi cică avem pe rafturi pâine proaspătă… Etichetele cu țara de proveniență a legumelor și fructelor din magazinele noastre desemează un fel de Turn Babel, de la pătrunjel de la mărar, de la morcovi la cartofi, de la mere la spanac fiind, în procent de peste 70 la sută din import. Lipsa centrelor de colectare a laptelui sau proasta funcționare a acestora sau plățile făcute foarte-foarte târziu către fermierii români, către crescătorii de vite sau de oi, îi fac pe aceștia să ajungă în situația de a da laptele animalelor sau să îl arunce pe câmp”.

Nu de puține ori, crescătorii de vaci de lapte s-au plâns că lor li se plătește un preț infim (un leu – un leu și câțiva bani) pe litrul de lapte în timp ce pe rafturile magazinelor apa minerală poate fi găsită și la 2,50 lei/litrul. În campania electorală, liberalii au promis că vor cere insistent factorilor de decizie europeni ca subvențiile date fermierilor români să crească, să ajungă la valori comparabile cu cele date fermierilor din țările din Vest.

„Dacă vor primi subvenții mai mari, dacă vor vinde produsele la un preț mai bun, dacă vor apărea finanțări nerambursabile și mai atractive pentru micii fermieri, aceștia vor putea să-și modernizeze fermele, să aibă utilaje mai performante, cu randament mai bun. Doar așa putem sprijini cu adevărat agricultura românească și vor avea de câștigat și fermierii dar și noi, consumatorii, pentru că nu există comparație între produsele importate și cele produse în țară, mult mai gustoase și mai sănătoase”, conchide Cozmanciuc.

D.V.

 

3 thoughts on “Semnal puternic de la Cozmanciuc: „Revoluția abia începe! România trebuie să-și finanțeze propria producție, nu bugetari politici de lux!”

  1. Euforia asta trece repede, la prima afacere bună, bineînțeles legală, dar imorală. Hai să-i schimbăm pe ai lor cu ai noștri să mănânce și gura noastră ceva bun.

  2. Dl. Cozmanciuc reprezinta, in carne si oase, definitia „bugetarului politic”!Este o nulitate care a trait toata viata din banul public si va beneficia si de o pensie nesimtita!

  3. Nelu, afacerile legale dar imorale nu au incetat nicio clipa!Blatul local PNL -PSD e sustinut de ani de zile de afaceri grase pe bani publici!Pana atunci, gura politicienilor din PNL mananca rahat cu polonicul, iar conturile li se ingrasa vazand cu ochii!PSD nu se las mai prejos, iar „anticoruptii” din USR vor proceda exact la fel de indata ce vor avea posibiltatea!

Lasă un răspuns