Semnal de la Centru: Tăriceanu candidează la Capitală, nu o mai susține pe Firea! Tot mai greu de făcut alianță totală PSD-ALDE și la Neamț

Realizarea unei alianțe PSD-ALDE la Neamț (totală, și pentru CJ dar și pentru toate UAT-urile) devine un vis tot mai greu realizabil pentru liderii PSD Neamț care își doreau organizația nemțeană ALDE pe post de remorcuță după ce Călin Popescu Tăriceanu a făcut anunțul zilei: va candida la funcția de primar general al Capitalei, deci nu mai susține candidatura Gabrielei Firea.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va candida la Primăria Generală a Capitalei, au decis, joi, membrii Biroului Politic al formaţiunii. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, anunță presa centrală.

Hotărârea Biroului Politic al ALDE a fost luată după ce negocierile cu PSD pentru formarea unei alianţe pentru Bucureşti au eşuat.

Informația de la București are o relevanță directă și pentru Neamț, semnalul fiind că alianțele cu PSD nu sunt obligatorii ci țin de deciziile organizațiilor județene și locale.
La Neamț tot circula informația neoficială că ar fi posibilă o alianță pentru județ dar că Ionel Arsene dorea „tot sau nimic”, adică impunerea alianței și la nivel de orașe și comune, cu liste unice de candidați. Orice alianță ăși poate avea logica și beneficiul ei, numai că de astă dată, o asemenea ipoteză s-ar fi lovit de refuzul total al unor lideri locali ALDE care deja și-au anunțat candidaturile, au făcut acțiuni de precampanie, și-au organizat echipa și aproape au definitivat și listele de candidați locali ALDE.
Or în asemenea condiții, insistența lui Arsene de a face o alianță totală pe ultima sută de metri nu făcea decât să-i încurajeze pe unii lideri locali ALDE să-și ducă mai departe propriile poriecte deja anunțate (cu alte partide sau ca indeendenți) și, direct și indirect, era, pe fond, o slăbire a organizației județene ALDE care risca să se trezească cu divorțuri interne.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns