Semnal de alarmă! Femeie de 84 de ani salvată de pompieri! Găsită căzută în balcon!

Cei care au părinți și bunici care locuiesc singuri ar trebui să-i viziteze/verifice mai des. Și să aibă (direct sau la un vecin) o dublură la ușa de acces. Pentru că în ultimul timp sunt tot mai dese cazurile în care trebuie să intervină cei de la ISU Neamț și care sunt nevoiți să pătrundă în locuințe prin spagerea unui geam (paguba forțării unei uși metalice fiind mai mare).

Un astfel de caz a avut loc ieri în Piatra Neamț, pompierii de la ISU Neamț intervemnind la timp pentru a salva o bătrână de 84 de ani.

„În jurul orei 13:00 [ieri], pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea unei uși a unui apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Bistriței.
La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
Cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialei, pompierii au intrat prin fereastra de la bucătărie în apartamentul situat la etajul doi. A fost găsită o femeie în vârstă de aproximativ 84 de ani, căzută în balconul locuinței. Aceasta a fost preluată în stare de conștiență de către echipajul SMURD și transportată la UPU Piatra-Neamț”, anunță ISU Neamț.

V.N.