Semn? – Culiţă Tărâţă nu a fost la lansarea lui Victor Ponta!

psd neamt bucuresti (3)_resize

In afară de peluza progresistă, un alt „batalion” compact de UNPR-işti a ocupat chiar locul din faţa scenei. Nici Tărâţă, nici UNPR-iştii de la Neamţ nu s-au aflat printre ei.

Culiţă Tărâţă, preşedintele CJ Neamţ şi liderul UNPR Neamţ nu a participat la lansarea candidaturii lui Victor Ponta. Absenţa este cu atât mai surprinzătoare cu cât strategia de alegeri a echipei lui Ponta se bazează pe mesajul de continuare a angajamentelor USL, în locul foştilor tovarăşi din PNL, PSD-iştii scoţând mereu în faţă pe partenerii de la UNPR.

Fix în aceeaşi idee, şi la lansarea de pe Naţional Arena, sprijinul UNPR a fost intenţionat scos în evidenţă, inclusiv pe partea de coregrafie: mii şi mii de progresişti au ocupat compact partea de sus a peluzei din faţa scenei. Aceştia au avut cea mai mare densitate de materiale de campanie: steaguri roşii şi tricolor, tricouri sau veste roşii etc.
Din Neamţ, pe Naţional Arena nu a fost niciun picior de om de la UNPR. Nici în acea peluză, nici în sectorul rezervat judeţului. Şi nici Tărâţă sau vreun reprezentant de al său nu au fost văzuţi în loja VIP, aşa cum s-a întâmplat cu liderul PSD Neamţ, deputatul Ionel Arsene sau cu senatorul Ioan Chelaru.

psd neamt bucuresti (38)_resize

Peluza UNPR-istă de pe Naţional Arena a „explodat” de steaguri roşii şi tricolore. De la Neamţ – ioc Tărâţă, ioc progresişti!

Că relaţiile în plan judeţean între liderii PSD şi UNPR sunt ca între câine şi pisică, se ştie. Dar aşa cum Arsene delimitează obsesiv litigiul respectiv de “colaborarea bun[ pe care o am cu filiala UNPR”, şi Tărâţă a tot subliniat că, altfel, sprijină proiectele alianţei USD şi candidatura lui Victor Ponta. Sau “Victoraş”, cum îl numeşte în faţa oamenilor, ca să priceapă tot poporul care e anvergura sa…

Evident că lipsa lui Tărâţă (care, şi aşa, are destule probleme în ultimul timp) de la acţiunea de pe Naţional Arena alimentează tot felul de supoziţii: ba că e de ceva vreme în dizgraţia lui Ponta şi a socrului acestuia, Ilie Sârbu; ba că liderul naţional al UNPR, Gabriel Oprea, s-a săturat să tot scoată castane din foc din cauza lui Tărâţă şi i-ar fi transmis, pe firul scurt, că mai bine să stea acasă; ba că Tărâţă e iritat că nu a primit sprijin de la centru în disputa cu Arsene şi a vrut şi el să dea un semnal… Peste toate, mai circulă şi varianta conform căreia, cel puţin pentru o perioadă, pentru Tărâţă ar fi mai bine să fie la o depărtare de măcar câţiva kilometri de orice punct în care se află vicepremierul PSD-ist Liviu Dragnea.

Până una-alta, absenţa lui Tărâţă de la Bucureşti e doar o noutate de formă care confirmă, în fond, că acesta e tot mai izolat în plan politic şi administrativ.

vestea.net

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns