Semi-eșec în vaccinarea la Neamț: 50 la sută ocupare a capacității zilnice de vaccinare!

Campania de vaccinare de la Neamț este cel puțin un semi-eșec (ca să nu folosim cuvinte mai dure), după cum rezultă din cifrele (aproximative) prezentate de prefectul de Neamț George Lazăr și de primarul Andrei Carabelea, în conferința de presă susținută azi la Prefectura Neamț.
Astfel, din ce a spus primarul Carabelea, în acest moment nu sunt doritori decât undeva spre jumătate din capacitatea zilnică a centrelor din Piatra Neamț.
„Avem o capacitate de vaccinare de 600 de persoane pe zi și am ajuns la un volum de vaccinare de 200, 250-300 de persoane pe zi. Deci suntem undeva la jumătate din capacitate”, a spus primarul Carabelea (vezi VIDEO de mai jos).
Fără a oferi procente exacte ci doar aproximative, prefectul Lazăr a indus ideea că, per județ, vaccinarea zilnică este cu câteva procente peste cea de la Piatra Neamț: „Avem o capacitate de vaccinare de aproximativ 2000 de persoane pe zi, astăzi suntem undeva la 55 la sută persoane care vin spre centrele de vaccinare”.

Citeste si VIDEO Șeful Poliției Neamț nu s-a vaccinat! Și nici nu știe câți polițiști nemțeni au făcut-o…

Când sunt însă prezentate cifrele concrete de vaccinați (Piatra Neamț și județ) rezultă că, în județ este jale. Astfel din cifrele prezentate de cei doi rezultă că în piatra Neamț sunt 22.000 oameni vaccinați cu ambele doze (26.000 cu doza 1) și în județ 29.000 cu ambele doze (48.000 cu doza 1). Cifrele pentru Piatra au fost oferite de primar, cele pentru județ, de către prefect.
Rezultă astfel că din total vaccinați cu ambele doză, circa 75 % ar fi din Piatra Neamț. Dacă din restul de 25% scădem și vaccinații din celelalte localități urbane (Roman, Tg. Neamț, Bicaz, Roznov), ne putem face o idee despre gradul uriaș de nevaccinare din localitățile rurale.

Alte declarații în context:

„Felul în care vom trece de pandemie depinde de noi toți. În Piatra Neamț funcționează 4 centre de vaccinare cu 6 fluxuri de vaccinare.
De la începutul campaniei de vaccinare s-au vaccinat 26.000 de persoane, dintre care 22.000 de persoane au făcut și rapelul” – primarul Carabelea.

„În județul Neamț avem 25 de centre de vaccinare cu 29 de fluxuri de vaccinare.
48.000 cu prima doză și 29.000 cu a doua doză” – prefectul Lazăr.

Citeste si VIDEO Șeful Poliției Neamț nu s-a vaccinat! Și nici nu știe câți polițiști nemțeni au făcut-o…

Cum la ultimul recensământ, populația din Neamț era de circa 470.000 locuitori, rezultă că până în acest moment s-a vaccinat cu prima doză 10,2% din total populație și cu ambele doze circa 6,2%.

Reamintim că în aceeați conferință de presă de azi, șeful interimar al Poliției Neamț a spus că încă nu s-a vaccinat, că ar urma să se programeze. Și acesta dar și șeful Jandarmeriei Neamț nu au răspuns la întrebările jurnaliștilor referitoare la numărul de subordonați care s-au vaccinat, declarând că nu cunosc aceste informații care pot fi aflate de la Centrul Medical Județean MAI.

D.V.

Lasă un răspuns