Semafor bolnav la Gară

Unul din semafoarele de la intersecţia de la Gară (str. Republicii / str. General Dăscălescu) trebuie dus urgent la “medic”. Sau să vină urgent specialistul la căpătâiul semaforului, să vadă dacă e vorba doar de un bec care trebuie înlocuit sau e vreo afecţiune mai severă (vreun circuit blocat sau altceva).

Concret, este vorba de semaforul pentru pietoni, de pe partea stângă a Bulevardului Republicii, cum te îndrepţi spre Gară. Când e pe verde, semaforul funcţionează. Când să afişeze roşu, semaforul nu mai indică nimic.
Situaţia poate genera vreun eveniment nedorit deoarece, strict din punct de vedere rutier, dacă un pieton ajunge la intersecţie şi vede că nu e niciun bec aprins, poate considera că toate semafoarele nu merg, caz în care, conform legii, primează prioritatea dată de trecerea de pietoni. Aşa că omul se poate avânta pe zebră (el consideră legitim să facă asta), o altă maşină poate veni (şoferul intrând în intersecţie pe verde) şi în niciun caz discuţiile despre prioritate, atenţie etc nu vor putea anula efectul nedorit al vreunui accident soldat cu victime.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns