Şeful Salvamont îi ia peste picior pe „nebunii de Piramidă”!

Circa 1000 de turişti şi-au luat anul acesta ţeapă, urcând cu noaptea-n cap pe Muntele Ceahlăul pentru a vedea ceea ce ei numesc „piramida care e odată-n an”, care nu ar fi chiar aşa după cum spune şeful Salvamont Neamţ şi care azi, oricum, s-a încăpăţânat să apară.

Se vede in fiecare zi, chiar din mai multe puncte de pe Muntele Ceahlău după cum spune Papalicef, bineînţeles atunci când cerul nu este înnorat, fapt care duce la neapariţia umbrelor, aşa cum s-a intâmplat şi în această dimineaţă.

„Fenomenul este spectaculos si se vede in fiecare dimineata dar si seara .
Mai oameni buni…. fiti rationali si nu mai veniti aiurea numai pe data de 6 august ca zau nu are nici un sens sa va inghesuiti ca nebunii.
Nu va mai luati dupa toti smintitii care dau explicatii care mai de care mai fantasmagorice .
Studiati prognoza meteo , veniti in Ceahlau dupa cateva zile cu ploaie cand se anunta timp frumos dar atmosfera este incarcata de vapori. Va garantez ca o sa vedeti piramida si nu o umbra triunghiulara cum vad majoritatea din cauza secetei.
Fenomenul se vede si seara la apus pe partea cealata si se mai formeaza intr-un loc din Ceahlau mult mai impresionant ca cel din zona Vf. Toaca numai ca dureaza foarte putin”, spune Raul Papalicef, seful Salvamont Neamt.

Papalicef a făcut comentariul de mai sus, distribuind un reportaj ironic marca Adevărul, în care era descris în culori foarte vii efortul „Jihadiştilor Piramidă” ( VIDEO Piramida holografică, misterul care a umplut Ceahlăul de curioşi. „Am venit pe urmele civilizaţiei geto-dacice“ ).

Iar dacă la un astfel de eveniment „unic” se mai catără unii pe munte ducând cu ei şi bannere („Dacii liberi”, „Vrem autostradă”) iar marea majoritate leagă fenomenul şi de celebrele tuneluri secrete ale dacilor, ce ar mai fi de spus? Poate că – vivat dacopatia! – măcar de ar fi descoperite şi celebrele tuneluri, că până la autostrăzi mai e…

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns