Șeful Poliției Roman are ALERGIE la un banner care acuză MAFIA din sistem

Un act performant de management presupune și abilitatea de a nu escalada inutil conflicte, de a nu turna gaz pe foc, de a nu șicana, hărțui pe ei care au o altă opinie, chiar dacă îți sunt subordonați. Mai ales când e vorba de instituții publice, actul de management are o componentă dedicată de tact în relațiile cu subordonații sau cu opinia publică.
Probabil că aceste detalii sunt neștiute, sau ignorate sau trec în plan secund pentru șeful Poliției Roman, comisarul șef Radu Constantin, adjunctul cu atribuții de șef interimar de la Poliția Roman care, de 2 zile, are ca prioritate măreața faptă de glorie de a-și pune mintea cu… un banner deranjant.

Șef de Poliție la Roman. Interimar. Pe bune că nu am găsit altă poză în afară de cea cu tricou galben

Jos mafia din Ministerul Afacerilor Interne, Jos mafia din Politia Română” – scrie pe bannerul pe care, ieri și azi, Ioan Cănărău (președinte al Europol Neamț și vicelider al organizației sindicale la nivel național) „și-a permis” să-l sprijine de gardul Poliției Roman, într-o acțiune de protest (autorizată).

Din ceea ce anunță Cănărău în mod public, ieri bannerul a fost dat jos chiar de șeful vremelnic („interimar”, adică…) al Poliției Roman iar azi s-a întâmplat la fel, cu deosebirea că au fost trimiși trimiși niște polițiști să realizeze importanta acțiune.

Gestul de management modern (???) al șefului de Roman este susținut de șeful interimar al IPJ Neamț: <<Conform unui punct de vedere transmis redactiei tvmneamt de comisarul șef Mihai Osoianu (șeful IPJ Neamt), acesta transmite ca la nivelul IPJ Neamt exista un regulament intern prin care se interzice amplasarea unor astfel de materiale pe gardurile sau pe cladirile care apartin institutiei, acesta fiind motivul pentru care a fost dat jos bannerul Sindicatului Europol de pe gardul Politiei Roman. De partea cealalta, sindicalistii reclama ca un regulament intern nu poate contine obligatii pentru sindicate>>. (sursa TVM Neamt)

Mai puțin formal și mai clar este punctul de vedere al sindicalistului care a pus în pericol (!) gardul Poliției (de ce nu și clădirea) cu acel banner „terorist”:

<<Incepand de ieri dimineata in fata sediului Politiei Mun. Roman, desfasuram o actiune de protest.
Tragem un semnal de alarma in privinta tuturor problemelor din sistemul politienesc din Romania.
Conducerea IPJ Neamt si cea a Politiei Mun. Roman, in mod abuziv, au inlaturat bannerul montat in zona.
Dupa ce au fost loviti cu legea in cap n-au mai dat jos bannerul remontat dupa ce ne-a fost inapoiat.
Mai jos aveti textul care le-a bagat mintile si legile in capetele celor doi ofiteri de politie, Cms Sef Osoianu Mihai Iulian, seful IPJ Neamt si Cms sef Radu Constantin, seful Politiei Mun. Roman.
Domnule ministru, ofiterii de politie care au calcat in picioare Constitutia Romaniei trebuie demisi imediat!

Adresa Sindicatului Europol catre IPJ Neamt

” Buna ziua,

Urmare adresei dvs, precizam faptul că în data de 19 aprilie 2021 este organizata o adunare publica, declarata prealabil conform termenelor prevazute de Legea 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, și nu se circumscrie prevederilor Regulamentului de ordine interioara care nu contine nicio prevedere cu privire la dreptul de a indeparta materialele pe care dvs le considerati ca aduc un prejudiciu de imagine instituției.

Mai mult, prevederile regulamentului de ordine interioara invocat statueaza dreptul organizatiilor sindicale reprezentative de a afisa materiale la avizierul unitatii, respectiv decaderea din acest drept in anumite situatii.

Prevederea stipulata la art. 74 alin. (5) din ROI nu se circumscrie și nici nu adauga prevederilor Legii 60/1991 privind organizarea adunarilor publice, sens în care apreciem acțiunea dvs ca fiind o încercarea de a împiedica desfășurarea adunării publice, motiv pentru care vă solicităm să ne comunicați următoarele informații:

1. Data la care ROI-ul invocat de dvs a fost adus la cunostința Sindicatului EUROPOL.
2. Sa indicati temeiul de drept care sta la baza înlăturării și ridicării bannerului afisat cu ocazia adunarii publice unde reprezentantul organizatorului era de fata in persoana domnului Ioan Canarau.
3. Sa ne comunicati numele si prenumele persoanelor care au actionat pentru indepartarea bannerului si ridicarea acestuia, respectiv să ne comunicați o copie a fișei postului acestor persoane și să indicați daca au astfel de atribuții.
4. Sa ne comunicati motivul pentru care ati porcedat la ridicarea ilegala a bannerului fara sa ne adresati aceeasi adresa pentru a ne solicita informatii despre actiune. Respectiv temeiul legal in baza caruia ati refuzat predarea acestuia persoanei de la care l-ati ridicat, respectiv domnul Ioan Canarau.
5. Sa ne comunicati prevederea legala care stipuleaza ca materialele sindicale afisate cu incalcarea prevederilor art. 74 alin. (5) din ROI pot fi indepartate și ridicate de catre politisti.
Totodata, pentru a va raspunde adresei, va solicitam sa predati de indata bannerul ridicat ilegal de la Ioan Canarau, tot domnului Ioan Canarau.

Cosmin Andreica,

Președintele Sindicatului EUROPOL>>

Revenind la importantul Regulament de Ordine Interioară care în opinia șefului Poliției Roman prevalează în fața drepturilor constituționale la liberă exprimare și la protest, pentru oricine care are 4 clase făcute pe bune și nu vreun doctorat plagiat pe la Academia de Poliție este evident că ceea ce deranjează este mesajul de pe acest banner: <<Jos mafia din Ministerul Afacerilor Interne, Jos mafia din Politia Română>>.

Cum să tolereze un șef de Poliție, produs al unui sistem care are la bază numiri politico-mafiote pe funcții, un astfel de mesaj? Cum să nu se înfoaie un șef de Poliție când pe banner, la câțiva metri de biroul lui, scrie ceea ce știe o țară întreagă, că în Poliție există o mafie complexă (detalii la finele articolului) sau că mulți polițiști cu funcții (de la IPJ-uri, de la IGPR etc) sunt mână în mână cu interlopii, cu infractorii.

Probabil că șeful Poliției Roman o fi vreun polițist model, cu CV și carieră în spate imbatabile, care până să ajungă pe actuala funcție (numit INTERIMAR nu prin concurs) are multe fapte de glorie în spate, a pus cu botul pe labe infractorii din oraș (inclusiv din cunoscuta stradă a Fabricii), a redat opiniei publice încrederea în faptul că Poliția asigură ordinea publică la un nivel de 7 stele…

Iar dacă șeful Poliției Roman are dubii că face parte dintr-un sistem (nu e singurul din România) puternic penetrat de MAFIE (după cum scrie pe bannerul lui Cănărău), nu ar fi rău să mai citească.

Câteva sugestii:
-Conducerea Academiei de Poliție (Fabrica de Doctoate Plagiate) este condusă de 10 ani de zile, în total dispreț față de normele universitare legale, de chestori de carton numiți politic de toți Ministrii de Interne care s-au succedat în această perioadă – Șercan: Academia de Poliţie, cunoscută drept „Fabrica de Plagiate”, e condusă ilegal de cel puţin 10 ani

– Jurnalista Emilia Șercan (care a devoalat Mafia Doctoratelor Plagiate – Academia de Politie / IGPR) a fost amenințată cu moartea de o persoană care s-a dovedit a fi… ofițer de Poliție, angajat al Academiei și care a comis fapta la instigarea unui șef al Academiei – Persoana care a amenintat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Sercan este chiar un ofiter de politie

– Câte teze de doctorat (care stau la baza obținerii unor funcții de conducere, a celebrelor sporuri de doctorat) de la Academia de Poliție sunt plagiate? Unii spun că 75%! – Trei sferturi dintre tezele de doctorat de la Academia de Politie, suspecte de plagiat

– Cine ar trebui să trimită toate tezele de doctorat ale Academiei la verificare, la forul abilitat? Noul rector! Care are două doctorate… ambele plagiate. Dacă nici asta nu e Mafie, ca noul șef pus să facă ordine să fie la fel de pătat precum ceilalți… – Şercan îl loveşte în plin pe noul rector al Academiei de Poliţie, numit în funcţie de ministrul Bode

– Mafia din Poliție, diagnoză DNA – AICI
(- din faptele de luare de mită pe total structuri MAI, 64% sunt din IGPR, 2% Academia de Poliție;
– abuz în serviciu – cu obţinerea unor foloase necuvenite s-au produs în unităţi teritoriale ale MAI – 39% IGPR
– Cele mai multe cauze de corupție în care instanțele de judecată au dispus condamnări definitive,
64%, au vizat fapte penale comise de angajați ai Poliției Române,

– Și nu, corupția din Poliție nu e doar la „cei mici”, cum vor unii să acrediteze ci pleacă chiar de la vârful instituției – Comisar șef din IGPR, pus sub acuzare de DNA pentru luare de mită 

– Încă o acuzație de șpagă la vârful Poliției Române – Demitere la vârful Poliţiei Române. Procurorii au început urmărirea penală a lui Constantin Bolboşanu

– Iar în timp ce IGPR-ul, Direcții din IGPR sau IPJ-uri sunt conduse de mafioți cu trese de chestori sau comisari, polițiștii din stradă sunt obligați să-și rupă din banii lor ca să își doteze birourile, să spele mașinile de serviciu etc. Sau, poate, așa, sunt împinși la rândul lor să facă rost, ilegal, de bani ca apoi să poată fi șantajabili – Politistii se plang ca sunt pusi sa dea bani sa-si mobileze birourile si sa repare masinile de serviciu

– Despre relațiile apropiate (MAFIOTE) dintre unii șefi din Poliție și interlopi s-au scris sute de articole în ultimii ani. Dăm doar un exemplu – Cine sunt șefii din Poliție „pensionați” de interlopi în ultimii ani. Rolul clanurilor din Poliție.

Și am putea da nenumărate exemple, amintind de șefii Poliției Caracal/Olt care în celebrul caz al fetei dispărute își luau „lumină” de la un interlop care le dădea o pistă falsă pentru a se răzbuna pe adversarii săi și tot așa.

Astfel că, în loc de concluzie, șeful Poliției Roman ar putea înțelege (dacă vrea, dacă poate, dacă i se dă voie) ar trebui să fie mai puțin deranjat de banner (conținut sau că se sprijină pe un gard ruginit cu temelia peticită – management, da?) și mai mult de faptul că percepția publică despre Poliție este una dezastruoasă. Că unii (subliniem, UNII) șefi fură cu 10 mâini în timp ce polițiștii din teren sunt lăsați la voia lui Dumnezeu, uneori trădați și turnați interlopilor chiar de șefi care își iau șpaga de la respectivii.
Și ar mai putea înțelege (la fel, dacă…) că șicanele făcute la adresa unui sindicalist care s-a bătut (sindical) cu politicienii pentru drepturile polițiștilor (iar la un spor procentual mai mulți bani iau chiar cei cu leguri mai mari), îl poziționează pe el, actual interimar în fruntea Poliției Roman, de partea sistemului mafiot din onor Poliția Română. Și, (mai ales) ca ofițer de Poliție Economică ar trebui să știe foarte bine acest detaliu…

Vom reveni.

Daniel VINCA

surse foto – facebook, inroman.ro

 

 

Lasă un răspuns