Şeful Poliţiei Neamţ: „Anchetă penală pentru siteul care a postat ştiri false cu centre de carantină nepăzite!” VIDEO

Poliţia Judeţului Neamţ desfăşoară o anchetă penală vizând activităţile potenţial infracţionale ale unei grupări care prin intermediul unui site (neasumat) şi a unor pagini şi conturi fake de pe facebook au distribuit diverse ştiri false şi panicarde, inclusiv cea referitoare la faptul că centrele de carantină din Neamţ sunt total nepăzite. Informaţia la respectiva anchetă penală a fost făcută publică de comisarul şef Neculai Catană, şeful IPJ Neamţ, în conferinţa de presă de la Prefectura Neamţ, la care a participat alături de prefect şi de şeful Jadarmeriei Neamţ.

Siteul controloat de „anonimoşii” respectivi a difuzat informaţia mincinoasă că cele 4 centre de carantină (între timp sunt mai multe) sunt total nepăzite de Poliţie, Jandarmi şi Poliţie Locală atât într-un articol dedicat cât şi prin referiri în alte aşa-zise articole. Distribuite pe facebook, de pagini tot neasumate sau de conturi fake, informaţia a indus o stare de temere nejustificată spre opinia publică, mai ales către cetăţenii care locuiesc în proximitatea spaţiilor respective.

„Anonimoşii” respectivi au publicat şi un scenariu absolut bolnav cum că 4 persoane diferite au fotografiat în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră cele 4 spaţii „nepăzite”, deşi este evident că fotografiile par a fi făcute cu acelaşi aparat/telefon, având aceleaşi dimensiuni şi proporţii. Şi, evident că în pozele respective nu apar poliţişti, jandarmi, poliţişti locali care chiar păzesc acele centre pentru că aceştia nu au fost anunţaţi de şefii lor să iasă din dispozitiv şi să stea la şedinţele foto făcute de minţi bolnave. Ca să nu mai spunem că paza adevărată în astfel de situaţii este postată în interiorul clădirilor (din motive tactice pe care nu le dezvăluim aici).

Rămâne de văzut dacă ancheta demarată de IPJ Neamţ va duce sau nu la vreun rezultat. Aceiaşi interlopi din spatele siteului şi paginilor de facebook respective, fac obiectul mai multor plângeri penale depuse de mai bine de 6 luni la instituţiile statului. Deocamdată nu a apărut niciun rezultat palpabil, fapt care nu face decât să alimenteze ideea că cei 2-3 „schizo” s-ar bucura de sprijinul, protecţia sau finanţarea asigurate de nume sonore din judeţ.

În aceeaşi conferinţă de presă, şi prefectul George Lazăr dar şi comisarul Catană şi lt. col. Radu Olariu au precizat că centrele de carantină din Neamţ sunt păzite conform ordinelor şi că nu a fost până acum niciun incident de securitate.

Mai jos, VIDEO cu conferinţa de presă în care au fpst făcute respectivele declaraţii:

 

 

 

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns