Șeful PNL Neamț către un sinecurist liberal: „Du-te la USR și la medic!”

Reacție extrem de fermă și de acidă a prefectului de Neamț, George Lazăr (care este și președinte al organizației județene PNL) la adresa unui cunoscut sinecurist, Valentin Savin / ex-director la Publiserv, pe care îl trimite la un control la medic, la USR. Acestea sunt doar două din cele 4 sugestii făcute de Lazăr, celelalte două fiind ca Savin să plece în Anglia sau (subtil dar clar) un recurs la „soluțiile… legale” la care pot apela ceilalți cetățeni.

Reacția lui Lazăr a venit după ce Savin (în stilu-i deja consacrat, de a se da un fel de filosof și influencer de pe facebook care se pricepe la toate) s-a declarat nemulțumit că, la prima mașină pe care tocmai a cumpărat-o pe numele lui trebuie să plătească o asigurare foarte mare, ca de șofer începător, firmele de asigurări neluând în calcul experiența de până acum, când a condus mașini înregistrate pe firmă.

Mai jos, postarea lui Savin:

Replica de tip KO a prefectului Lazăr a fost cea de mai jos:

Este evident că Lazăr dă de înțeles că ar putea spune și mai mult („să îi consulți pe ăia care te susțin în diverse proiecte, să vezi cum te ajută”) și că a fost stârnit de ceva anume, sau această postare a lui Savin a fost picătura care a umplut paharul.

Numit cu câteva luni în urmă director interimar la Publiserv (cea mai importantă firmă a Primăriei Piatra Neamț) și câștigător al unui concurs ulterior, cu dedicație, pentru această firmă (care nu a fost urmat de semnarea unui nou mandat întrucât CA-ul îi reproșează managementul mediocru de până acum), Savin a completat zelul de postac pe facebook (început în perioada PACT-ului lui Burduja) cu un fel de prestație internautică mai nouă a la Mama Omida.

În timp ce, ca director Publiserv,  a lăsat străzi frezate luni de zile până la asfaltare (deși normele în domeniu spun că asfaltarea trebuie făcută la 2-3-4 zile după frezare), Savin poza pe net într-un fel de Monica Tatoiu pricepută la toate. De la mesaje de corason gen telenovele sau clișee din cursuri motivaționale la rescrierea cărților de istorie, de la compararea asfaltării unei străduțe cu prima expediție umană pe lună până la pretinse analize economico-financiare, Savin nu a lăsat mai niciun domeniu sau temă fără aportul lui filosofic.

Dincolo de o goană evidentă după likeuri, transpare și o ipocrizie crasă: Savin nu-și permitea să critice pe subiecte care țin direct sau conex de Ministerul de Finanțe când amicul lui (și fost șef de partid) Sebastian Burduja era secretar de stat în Guvernul Orban. De ceva timp, mai ales de când a devenit evident că nu e în grațiile tuturor liderilor liberali de la Neamț, Savin a început să aprindă și fitile anti-Guvern și, probabil, și acesta poate fi un motiv al reacției lui Lazăr.

Iar toată această pricepere la tot și la toate (Monica Tatotiu redivivus) este generată de un om matur, cu 20 de ani vechime în câmpul muncii și care, real, a avut drept cele mai importante joburi din cariera sa pe cele de agent de vânzări pentru tablă/țiglă și scule industriale.

Probabil că urmare a acestui CV, odată ajuns manager la Publiserv, când decidea schimbarea unui grafic de lucrări, Savin nu înțelegea că în acest fel de prelungesc termene pentru lucrările blocate care depășesc bunele practici din normele tehnice.

Ca activitate politică, Savin este consilier PNL în comuna Săvinești (a fost unul din fericiții beneficiari ai fuziunii PNL cu PACT). Și în campania de la locale dar și ulterior, „vajnicul liberal” a mai criticat așa PSD, dar țintele sale au fost mereu lideri de la București (Dragnea, Dăncilă), nicidecum fostul și actualul primar PSD din localitate sau baronii din Neamț.

Iar acest detaliu o fi fost observat și unii colegi de-ai săi din PNL care chiar au dus lupte în tranșee cu exponenții baroniadei din județ…

D.V.

 

Lasă un răspuns