Șeful de post de la Tupilați – eroul zilei în județ


Agentul șef principal Toma Vleoangă, șeful Postului de poliție Tupilați, a devenit eroul zilei în Neamț, după ce a reușit să-l oprească pe Constantin Brumă, cel care și-a ucis ieri cu sânge rece mama și un vecin, și a băgat-o în spital și pe nevasta celui din urmă – mai multe AICI. Dincolo de menirea de a-i apăra pe cetățeni, pe care și-a ales-o în urmă cu aproape două decenii când a îmbrăcat pentru prima dată uniforma de polițist, șeful de post de la Tupilați a dat ieri dovadă de mult mai mult decât atât. Încercarea de a-l imobiliza pe cel care luase deja două vieți și era pe punctul de a o lua pe a treia putea să-l coste chiar pe el însuși viața. De altfel, în întreaga operațiune pentru capturarea criminalului, polițistul s-a ales el însuși cu răni la mână și piept, dar asta nu l-a oprit să meargă până la capăt, alături de colegii săi. A reușit în cele din urmă să pună capăt scenelor îngrozitoare, criminalul fiind ridicat de trupele speciale și dus la audieri.

Citește și: „Niciodată nu s-a auzit o asemenea monstruozitate la noi în Războieni!”

Așa cum recunoaște chiar el, misiunea de ieri, pe care a efectuat-o în afara orelor de serviciu (apelul la 112 a venit cu 10 minute înainte ca polițistul să iasă din tură, n.red.) a fost cea mai dificilă din cariera sa.
M-am mai confruntat cu situaţii şi intervenţii riscante în cei aproape 20 de ani de experienţă în poliţie, însă aceasta a fost cea mai dificilă. Tot ce a contat a fost salvarea persoanelor aflate în pericol, având în vedere că, la momentul sosirii noastre, agresorul se manifestă violent. Nu am ezitat niciun moment când am făcut uz de armă, tocmai pentru a evita consecinţe mult mai grave”, declara polițistul, la câteva ore după tragica întâmplare.
Gestul pe care agentul șef principal Toma Vleoangă l-a făcut ieri nu a rămas fără ecouri. Rețelele de socializare abundă de felicitări și cuvinte de laudă la adresa celui care n-a stat nicio clipă pe gânduri, riscându-și propria viață pentru a salva altele. Cuvinte venite atât din partea nemțenilor de rând, cât și din direcția oficialilor din fruntea județului.
Îl felicit pe agentul șef principal Toma Vleoangă, şeful Postului de Poliţie Tupilaţi, care a intervenit prompt pentru a imobiliza un bărbat agresiv, înarmat cu un cuțit, care reprezenta un adevărat pericol pentru comunitatea din Războieni. În mai puțin de 10 minute de la apelul prin 112, polițistul a reușit să îl prindă pe individ. Sunt convins că polițiști ca Toma Vleoangă sunt în tot județul iar nemțenii pot avea încredere în ei și se pot baza pe intervenția profesionistă a acestora”, a spus în cursul acestei dimineți prefectul de Neamț, Vasile Panaite.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns