Șefii Primăriei în control la Brantner

Primarul Dragoș Chitic, împreună cu viceprimarul Bogdan Gavrilescu s-au deplasat la sediul societății Brantner pentru a verifica modul în care se pun în practică măsurile stabilite pentru îmbunătățirea serviciului de colectare a deșeurilor, informează un comunicat al Primăriei Piatra Neamț.
„Acord o atenție deosebită modului în care se desfășoară colectarea deșeurilor în Piatra-Neamț și am desemnat persoane care să verifice permanent aceste aspecte. Am solicitat societății Brantner să respecte cu strictețe prevederile contractului și să asigure pietrenilor un serviciu de calitate. De asemenea, am solicitat operatorului ca în perioada următoare să realizeze experimental trei puncte de colectare îngropate. Voi propune în bugetul anului viitor o sumă de bani cu ajutorul căreia să realizăm închiderea câtorva puncte de colectare cu probleme, la care accesul să fie controlat, permis doar pe bază de cartelă pentru locatarii apartamentelor din zonele arondate. Este de apreciat că la Piatra-Neamț se reușește valorificarea a peste 80% din deșeuri, cantitatea de deșeuri depusă pe groapă fiind una mică” a declarat primarul Dragoș Chitic.
Un element de noutate, la solicitarea primăriei, a implementat un program online prin care  orice cetățean poate verifica ritmul de colectare a deșeurilor la fiecare punct din oraș. Programul va ajuta municipalitatea să monitorizeze mai riguros și eficient respectarea graficului impus de colectare a deșeurilor din oraș, arată același comunicat.

Elena CRISTEA

Lasă un răspuns